Državljanin Albanije osumnjičen za krijumčarenja marihuane

"Sumnja se da je Z.A, 9. juna 2017. godine, oko 23 sata i 50 minuta, na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj, upravljao vozilom Mercedes u kojem je, radi dalje prodaje, prenosio 36 pakovanja sa 34,8 kilograma marihuane, koju je prethodno prokrijumčario u našu državu iz Albanije“
1385 pregleda 0 komentar(a)
Državljanin Albanije osumnjičen da je 2017. u Crnu Goru prokrijumčario 34,8 kilograma marihuane, Foto: Uprava policije
Državljanin Albanije osumnjičen da je 2017. u Crnu Goru prokrijumčario 34,8 kilograma marihuane, Foto: Uprava policije

Službenici policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv Z.A. (27), državljanina Albanije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Z.A. je osumnjičen da je 2017. godine u Crnu Goru prokrijumčario 34,8 kilograma marihuane.

"Sumnja se da je Z.A, 9. juna 2017. godine, oko 23 sata i 50 minuta, na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj, upravljao vozilom Mercedes u kojem je, radi dalje prodaje, prenosio 36 pakovanja sa 34,8 kilograma marihuane, koju je prethodno prokrijumčario u našu državu iz Albanije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se vozilo nije zaustavilo na znak službenika Sektora granične policije koji su imali namjeru da izvrše kontrolu, već se velikom brzinom udaljilo u pravcu Ulcinja.

Policijski službenici, koji su krenuli u potjeru, pronašli su napušteno vozilo u rejonu sela Klezna, a u prtljažniku su otkrivene dvije veće putničke torbe sa marihuanom.

"Droga je tada upućena na vještačenje u Forenzički centar, a preduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela. Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog Z.A.", kaže se u saopštenju.

Bonus video: