PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA

Plav: Policija pronašla oružje i municiju u ilegalnom posjedu

Pronađene poluautomatska puška marke US.Carabine kalibra 30 M1 sa dva okvira i vojna puška njemačke proizvodnje u ilegalnom posjedu
1683 pregleda 0 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 05.03.2019. 16:13h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.H. (62) iz Plava zbog sumnje da je e počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi U.H. pronađene su dvije puške u ilegalnom posjedu - poluautomatska puška marke US.Carabine kalibra 30 M1 sa dva okvira i vojna puška njemačke proizvodnje, kao i 98 metaka kalibra 30 mm i gasni pištolj marke „Blow“ sa 50 metaka cal.9 mm.

"O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Plavu. Službenici OB Plav će protiv U.H. nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju policije.

Berane: Pronađeni pištolji i marihuana

Kako su naveli iz policije, službeni Centra bezbjednosti Berane su danas, pretresli dva objekta u Beranama, u vlasništvu Lj.S. i Lj.S, kojima su pronašli i oduzeli dva startna pištolja „Blow“.

„Policijski službenici će protiv ovih osoba nadležnom Sudu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu shodno Zakonu o oružju, dok je tržišna inspekcija ovim licima izdala nalog za naplatu mandatne kazne u iznosu od 600 eura“, kaže se u saopštenju.

Iz policiije su kazali da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u Beranama pretresli stan koji koristi N.R. i pronašli dva manja pakovanja sa sadržajem marihuane težine 1,4 grama kao i predmeti koji se koriste za pripremanje i uživanje marihuane i heroina.

Kako se dodaje, pronađeno je i više tableta čiji se sastav nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Preporučujemo za Vas