NE ZNA SE GDJE SU SNIMCI IZ POLICIJE

Opet odgođeno suđenje Borozanu

Branilac Borozana, advokat Dalibor Tomović, ocijenio je da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici
1475 pregleda 0 komentar(a)
Tvrdi da je prebijen: Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Tvrdi da je prebijen: Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Sudija Rade Ćetković tražiće od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju gdje se nalazi dokumentacija o snimcima iz podgoričkog Centra bezbjednosti, u postupku u kome je Braslav Borozan optužen da je napao tri policajca u stanici policije oktobra 2015. godine i lakše ih povrijedio.

Za 24. april zbog toga je juče odgođeno suđenje Borozanu.

Ročišta u tom postupku odgađaju se duže od godinu, jer vještak ne može da uradi nalaz i utvrdi da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku Centra bezbjednosti i da li je MUP dostavio tačne informacije o usklađenosti video-nadzora sa realnim vremenom.

Branilac Borozana, advokat Dalibor Tomović, ocijenio je da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici.

Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede u vidu podliva na licu, tijelu i povrede koljena.

Tužilaštvo je krivičnu prijavu policajaca procesuiralo za 20 dana, dok ni nakon tri godine nije odlučivalo o krivičnoj prijavi koju je Borozan podnio protiv službenika podgoričke policije, tvrdeći da je zlostavljan u stanici policije u oktobru 2015. godine.

Advokat Tomović zato je, u njegovo ime, podnio ustavnu žalbu zbog torture i mučenja kao i nepostupanja po njegovoj krivičnoj prijavi.

Preporučujemo za Vas