Pupović osuđen na osam godina zatvora

Kako je u obrazloženju presude kazao sudija Tabaš, sud je Pupovića oglasio krivim za teške tjelesne povrede, a ne za ubistvo, kako je navedeno u optužnici
4110 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Viši sud, Foto: Savo Prelević

Milan V. Pupović iz Bara, osuđen je na osam godina zatvora zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede jer je 1. novembra 2016. na šetalištu u Baru, vozilom udario na štetu Milana Škerovića. Prvostepenu presudu danas je u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće sudije Predraga Tabaša.

Kako je u obrazloženju presude kazao sudija Tabaš, sud je Pupovića oglasio krivim za teške tjelesne povrede, a ne za ubistvo, kako je navedeno u optužnici.

"Sud je utvrdio dinamiku događaja, iz koje proizilazi da subjektivne radnje optuženog nijesu bile usmjerene na lišenje života oštećenog Škerovića, već da ga tjelesno povrijedi. Optuženi je pritom imao svijet da može doći do smrtnog ishoda, ali je olako držao da do smrti neće doći", naveo je sudija u obrazloženju.

Sudija je dodao da na osnovu činjenične građe, nesumnjivo je utvrđeno da je optuženi Pupović 1. novembra 2016. godine na šetalištu Kralja Nikole u Baru ispred lokala "Barka" nakon konflikta sa svjedokom Vasilijem Boškovićem sjeo u svoje vozilo, kretao se naprijed - nazad i nasrtao na Boškovića koji se nalazio na šetalištu. Zatim je naglo usmjerio vozilo, brzinom ne manjom od 27 km/h u pravcu oštećenog Škerovića, prednjim dijelom vozila ga udario u obje potkoljenice, nabacivši tijelo Škerovića na auto, zatim ga odbacio, od kojeg udara je Škerović pao na asfaltnu podlogu, udario glavom o istu zadobivši prelom kostiju lobanje.

Škerović je prebačen u Klinički centar CG gdje je usljed teških tjelesnih povreda preminuo 10. novembra 2016. Kao olakšavajuće okolnosti sud je uzeo to što je optuženi Pupović otac svoje maloljetne djece i što je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv, dok su otežavajuće okolnosti to što je ranije osuđivan za isto krivično djelo.

Bonus video: