Policija u Nikšiću i Podgorici rasvijetlila 19 krivičnih djela, osumnjičeno 15 osoba

Nikšićki policajci su tokom februara 2019. godine rasvijetlili devet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i to šest krivičnih djela teška krađa, dva krađa i jedno krivično djelo utaja
2208 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.03.2019. 13:50h

Policajci iz Nikšića i Podgorice rasvijetlili su 19 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i identifikovali i procesuirali 15 lica zbog osnovane sumnje da su ih počinila.

"Naime, službenici Centra bezbijednosti Podgorica su lišili slobode S.R. (20) iz Prištine, nastanjenog u Podgorici i maloljetnog E.S. (14) iz Podgorice, zbog krivičnog djela krađa. Oni su, kako se sumnja, u jednom marketu iz torbe oštećene ženske osobe otuđili novčanik u kojem se nalazio novac, lična dokumenta i ključevi od stana. Zbog krivičnog djela prikrivanje počinjenog na štetu Rent a kar agencije Simeun službenici CB Podgorica su lišili slobode B.Š. (32) iz Podgorice. On je, sumnje se, ovo krivično djelo počinio na način što je od jednog lica, po prethodnom telefonskom dogovoru, kupio pmv marke „Renault Megan“ za iznos od 1.500 eura, a čija je vrijednost 5.000 eura, sa namjerom da ga rastavi na djelove i na taj način višestruko zaradi. Potom je, sumnja se, vozilo povezao do jednog lica koje bi mu za naknadu od 200 eura rastavilo vozilo na djelove, ali to lice je primjetilo da je vozilo neregularno i odbilo ponudu. B.Š. je vozilo parkirao u jedom naselju u Podgorici gdje su ga pronašli službenici policije i vratili vlasniku", kazali su iz Uprave policije (UP).

Uz poseban izvještaj nadležnom tužiocu su privedeni V.B. (21), M.B. (18) i H.B. (18), svi iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

"Sumnja se da su oni odvalil vrata na jednoj porodičnoj kući i iz njene unutrašnjosti otuđili instalacioni kabl težine oko 500 kg. Osim toga, nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj priveden je i I.C. (17) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva krivična djela krađa na štetu preduzeća „Monte Cargo“ iz Podgorce. Sumnja se da je I.C. ovo krivična djela izvršio na način što je u vremenskom periodu od 15.01. do 17.01.2019 godine, sa još jednim, za sada, nepoznatim licem, sa depoa koji je vlasništvo preduzeća „Monte Cargo“ uz upotrebu podesnog sredstva otuđio sedam metalnih rešetki sa prozora teretnog vagona kao i veći broj elemenata kočionog sistema. Osim toga, I.C. se sumnjiči da je počinio i krivično djelo teška krađa sa B.G. (19) iz Đakovice, nastanjenim u Podgorici. Sumnja se da su ova lica iz magacinskog prostora koje se nalazi na imanju oštećenog G.M. otuđili alat i pribor, a istovremeno su iznijela i veću količinu predmeta koju su imala namjeru kasnije da otuđe. I.C. i B.G. su lišeni slobode", navodi se u saopštenju UP.

Podgorička policija je uhapsila T.M. (50) zbog sumnje da je počinila krivično djelo krađa.

"Ona je, sumnja se, kao zaposlena u jednom hotelu u Podgorici, iz tašne svoje koleginice otuđila 200 eura", kazali su iz UP.

Nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj je priveden D.K. (28) iz Nikšića, nastanjen u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"On je, sumnja se, iskoristivši otključanost vrata, iz unutrašnjosti jedne kuće otuđio startni pištolj, 50 eura i ličnu dokumentaciju. Takođe, službenici CB Podgorica su lišili slobode R.P. (38) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa. On je na štetu kompanije „CRBC“ iz Podgorice, sa gradilišta auto puta „Bar – Boljari“ kod mosta „Moračica“, otuđio metalne šipke i djelove metalne konstrukcije mosta. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa, nadležnom tužiocu je uz poseban izvještaj priveden B.M. (35) iz Podgorice. Sumnja se da je B.M. zajedno sa još jednim licem, iz radionice oštećenog lica otuđio veću količinu alata, čija se vrijednost po izjavi oštećenog procjenjuje na 4.000 – 5.000 eura", saopšteno je.

Nikšićki policajci su tokom februara 2019. godine rasvijetlili devet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i to šest krivičnih djela teška krađa, dva krađa i jedno krivično djelo utaja.

"Za ova krivična djela osumnjičena su tri lica, od kojih je jedno lišeno slobode a protiv dva su podnijete krivične prijave u redovnom postupku. Naime, nikšićka policija je lišila slobode N.Š. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa u periodu od 30.decembra 2018. do 24. januara 2019. godine. On je ova krivična djela počinio na štetu pet pravnih lica, na način što je provaljivao u unutrašnjosti objekata i otuđivao novac, skupocjena alkoholna pića, ruter i terminal za klađenje. N.Š. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa. Krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je protiv A.P. (19) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i dva krivična djela krađa. On je ova krivična djela počinio na štetu firme CEDIS, na način što je sa dalekovoda Nikšić – Bileća u tri navrata otuđio veću količinu bakarnog užeta i aluminijske žice. Krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djela utaja podnijeta je protiv M.N. (20) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, iz porodične kuće jednog lica otuđio veću količinu zlatnog nakita, sat marke „Rolex“ i oko 400 eura", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: