ADVOKAT ANDRIJE MANDIĆA

Bulatović: Nijesam obaviješten o današnjem ročištu

"Sudija Mugoša je danas saopštila da mi je poziv za glavni pretres uredno uručen i to putem e-maila. Pod punom moralnom, materijalnom, krivičnom i profesionalnom odgovornošću tvrdim da to nije tačno i da mi nikakav e-mail nije stigao"
3081 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg ročišta, Foto: Screenshot
Sa današnjeg ročišta, Foto: Screenshot

Advokat Nikola Bulatović demantovao je da je dobio poziv da prisustvuje današnjem ročištu u Višem sudu u slučaju poznatom kao "državni udar".

Bulatović je advokat jednog od optuženih, lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Na današnjim ročištu sutkinja Suzana Mugoša kazala je da je, između ostalih i advokat Bulatović uredno obaviješten o pretresu.

"Sudija Mugoša je danas saopštila da mi je poziv za glavni pretres uredno uručen i to putem e-maila. Pod punom moralnom, materijalnom, krivičnom i profesionalnom odgovornošću tvrdim da to nije tačno i da mi nikakav e-mail nije stigao", naveo je Bulatović.

On je dodao da ga je advokat Đorđe Bulatović, koji ga je mijenjao na jučerašnjem ročištu obavijestio da je e-mail stigao na njegovu adresu.

"Advokat Đorđe Bulatović me je zamjenjivao na tom pretresu prethodnog dana - i ništa više. On nije ovlašćen da prima pozive niti Zakon to predviđa. Nejasno je i zašto nije meni na taj način poslat poziv i gdje je taj rok od 8 dana od uručenja poziva. Kod živog branioca, poziv se šalje nekome ko ga je zamjenjivao, i to sudija Mugoša naziva urednom dostavom", naveo je Bulatović.

U Višem sudu u Podgorici danas je bilo planirano da se daju završne riječi na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Pretres je prekinut, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 časova.

Preporučujemo za Vas