TRI DANA NAKON PRIJEMA NA IZVRŠENJE KAZNE

Zatvorenik iz ZIKS-a preminuo u KCCG-u

D.B.po prijemu na izdržavanje pregledao ljekar, da bi mu se 14. marta pogoršalo zdravstveno stanje, kada je u KCCG i preminuo
28122 pregleda 2 komentar(a)
ZIKS: Ilustracija, Foto: Filip Roganović
ZIKS: Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.03.2019. 16:56h

Zatvorenik D.B. koji je primljen na izdržavanje kazne zatvora 11. marta u organizacionoj jedinici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija - Zatvor za kratke kazne, preminuo je 14. marta u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore, saopšteno je iz ZIKS-a.

Kako se navodi preminulog je po prijemu na izdržavanje kazne pregledao zatvorski ljekar, a 14. marta po registrovanju naglog pogoršana zdravstvenog stanja zatvorenika i ukazane ljekarske pomoći od strane medicinskog osoblja iz Sektora za zdravstvenu zaštitu, on je bez odlaganja odveden u Klinički centar Crne Gore radi daljeg medicinskg tretmana.

"Od strane nadležnih službi iz Kliničkog centra istog dana obaviješteni smo da je kod imenovanog zatvorenika nastupila smrt", poručuju iz ZIKS-a.

Dodaju da je o događaju obaviještena Uprava policije, porodica preminulog, kao i ostale nadležne institucije shodno zakonskoj obavezi.