Kokain pronađen u barskoj luci trebalo da ide dalje?

“Zanimljivo je da je ovo prvi put da je droga pronađena u kontejneru dopremljenom iz Indije. Niko iz Bara nije saslušavan. Brod kojim je dopremljen isplovio je jer je bio na redovnoj liniji”, rekao je sagovornik iz Uprave policije
7287 pregleda 19 komentar(a)
Kokain pronađen u kontejneru, Foto: Uprava policije
Kokain pronađen u kontejneru, Foto: Uprava policije

Policija provjerava gdje je trebalo da završi milionski vrijedan kokain zaplijenjen u barskoj luci i da li je u tom gradu trebalo da bude pretovaren na drugi brod.

To je “Vijestima” rekao sagovornik iz vrha Uprave policije.

On je objasnio da inspektori po nalogu tužilaštva utvrđuju ko je bio špediter, ko je naručio, a ko spakovao više od 30 kilograma kokaina u kontejner koji je 13. marta dopremljen u Bar.

“Zanimljivo je da je ovo prvi put da je droga pronađena u kontejneru dopremljenom iz Indije. Niko iz Bara nije saslušavan. Brod kojim je dopremljen isplovio je jer je bio na redovnoj liniji”, rekao je sagovornik iz UP.

Kokain koji su u petak poslije podne carinski i policijski inspektori pronašli u 27 paketa, stigao je brodom koji je prevozio luk.

Droga, međutim, nije pronađena u dijelu gdje je smješteno povrće, već u onom gdje su rashladni uređaji za kontejnere.

Iz Uprave policije i Uprave carina juče su saopštili da su u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom otkrili 31,5 kilogram kokaina, vrijedan 2.500.000 eura.

Pojasnili su da je kokain bio sakriven u specijalnom dijelu kontejnera:

“Koji je pristigao u Luku Bar iz inostranstva. Kokain je otkriven primjenom sistemske analize rizika. Vrijednost zaplijenjene količine kokaina na narko–tržištu je oko 2.500.000 eura. Više državno tužilaštvo u Podgorici, Uprava policije i Uprava carina preduzimaju dalje koordinirane mjere i radnje”, piše u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: