Pronađen pištolj s metkom u cijevi: Mandić i Vojvodić uhapšeni, pa pušteni, Boričić zadržan

24530 pregleda 4 komentar(a)
Oduzeti pištolj, Foto: Uprava policije
Oduzeti pištolj, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 18.03.2019. 12:01h

Podgoričani Aleksandar Boričić, Danilo Mandić i Božidar Vojvodić uhapšeni su sinoć nakon što ih je policija razoružala.

Boričića i Mandića koji su prema policijskim informacijama bezbjednosno interesantne osobe, policija je pretresla tokom kontrole taksi vozila u kom su se nalazili, a kojim je upravljao Vojvodić.

Prema saznanjima "Vijesti" iz Uprave policije, kod Boričića je pronađen pištolj sa metkom u cijevi i on je nakon saslušanja zadržan, dok su Mandić i Vojvodić pušteni.

Nezvanično saznanjemo da će i taksista biti predmet istrage.

"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda sproveli pojačane aktivnosti na području grada i prigradskih naselja, sa akcentorm na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a radi pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta. Tokom ovih pojačanih aktivnosti, službenici CB Podgorica su u ulici Stanka Dragojevića u Podgorici zaustavili i kontrolisali taksi vozilo, vlasništvo jedne taksi firme, kojim je upravljao B.V. a u kojem su se kao putnici nalazila dva bezbjednosno interesantna lica, A.B. (26) i D.M. (28) iz Podgorice. Ispod sjedišta suvozača, gdje je sjedio A.B, pronađen je i oduzet pištolj „CZ“ M 70, cal. 7m65 mm, obrušenog serijskog broja, sa okvirom od šest metaka, u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. A.B. je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", saopšteno je iz Uprave policije. (UP).

Pištolj će biti upućen na odgovarajuća vještačenja.

Bonus video: