Berane: Pretučen Tomkić, uhapšene dvije osobe

17413 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2019. 20:39h

Beranska policija uhapsila je Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Policija je krivično djelo kvalifikovala kao nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su danas, brzom i efikasnom akcijom, pronašli i lišili slobode N.P. (19) i M.R. (24) iz Berana, zbog sumnje da su takođe danas, na štetu I.T. iz Berana, počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda", saopšteno je iz Uprave policije.

Do incidenta je došlo u popodnevnim satima kada su dvojica mladića upali u prodavnicu čiji je vlasnik Tomkić i brutalno ga pretukli.

"I.T. je napad Centru bezbjednosti Berane prijavio danas u popodnevnim časovima. Policija je odmah postupila po prijavi i tragala za navedenim licima koje je ubrzo pronašla, privela a potom i lišila slobode, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem. N.P. i M.R. su, kako se sumnja, danas fizički napali I.T. u njegovoj radnji u Beranama i udarili ga više puta stisnutim pesnicama u predjelu nosa, od čega je I.T. zadobio tešku tjelesnu povredu – frakturu nosne kosti. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu. Motiv izvršenja krivičnog djela će biti utvrđen u postupku. Direktor Uprave policije je primio I.T. na razgovor prije desetak dana i tada je naložio službenicima CB Berane da se odmah preduzmu mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja koji je tada prijavio – krađa u njegovoj radnji. Policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja. Policija će preduzeti preventivne mjere i radnje na zaštiti I.T. i njegove imovine", kazali su iz Uprave policije.

Tomkić je i ranije prijavljivao policiji da mu grupa huligana iz naselja Dolac prijeti, provaljuje u radnju, upada u dvorište i da "sve to čine na nacionalnoj osnovi budući da je hrvatske nacionalnosti".

On je "Vijestima" rekao da to traje već oko godinu i po dana.

"Ova dva mladića koja su me danas pretukla su iz grupe od njih šest, sedam koji mi prijete i rade sve to već duži vremenski period".

Porodica Tomkić važi za uglednu gradsku porodicu i do sada niko iz te porodice nije imao nikakvih problema u Beranama.

Naselje Dolac nalazi se kod beranskog aerodroma i od ranije je poznato kao problematično naselje sa velikim brojem incidenata - od tuča do šverca narkotika.

Bonus video: