Djevojčica iz Berana pričala o stravičnim mukama kroz koje je prolazila?

23219 pregleda 5 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"

Djevojčica iz Berana koju su kako se sumnja zlostavljali maloljetnici iz tog grada saslušana je juče u Višem sudu u Bijelom Polju pred državnom tužiteljkom Ljubinkom Madžgalj u prisustvu socijalne radnice.

Djevojčica je prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" ispričala do detalja o stravičnim mukama kroz koje je prolazila.

Sumnja se da su je dječaci ucjenjivali video snimkom, tukli je, prijetili pišoljima i pucali pored glave.

Sutkinja za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac je 16. marta saslušala trojicu maloljetnika starijih od 14 godina koji se sumnjiče da su zlostavljali djevojčicu.

Rakonjac je tada nakon saslušanja, umjesto pritvora, koji je predložila tužiteljka Madžgalj, maloljetnicima odredila mjeru prviremenog smještaja u Javnoj ustanovi Centar "Ljubović" u Podgorici.

Trojici maloljetnika je stavljeno na teret krivično djelo "obljuba sa djetetom", jednom od njih još i krivična djela "nedozvoljene polne radnje" i "ucjena", a drugom i "dječja pornografija".

Pet dječaka iz škole, od kojih su dvojica mlađi od 12 godina, sumnjiče se da su djevojčicu duži vremenski period zlostavljali, snimali a zatim ucjenjivali i primoravali da im donosi dragocjenosti iz kuće, koje su kasnije preprodavali i međusobno dijelili novac.

Da se nešto loše dešava roditelji djevojčice su saznali sredinom marta kada im je neko od rođaka javio kako djevojčica nosi u školu zlato i daje dječacima.

Otac je ranije ispričao da su dječaci djelovali kao organizovana banda, da su je odvodili iza jednog kioska, jer su tačno znali da tu nema kamera.

Kada je sve razotkriveno djevojčica je zbunjeno ispričala roditeljima da je sve počelo prije mjesec, dva i da je nakon što su roditelji razotkrili sve, osjetila olakšanje.

Stariji dječaci su je, kako je kazala, sačekivali na putu prema kući i odvlačili u jedan napušteni objekat.

Otac je dječake nazvao mostrumima ističući da ovako nešto ne može da im oprosti.

"To se dešavalo uvijek četvrtkom, kada je imala četiri časa. Tu bi je sačekali, i zatim na silu odvlačili do objekta, gdje su je zlostavljali. Kada su jednom to učinili, onda su je snimili i time ucjenjivali. Mi smo primijetili da se čudno ponaša i da je povučena, ali smo sve tumačili pubertetom i godinama", kazali su ranije roditelji djevojčice.

Otac djevojčice tvrdi da su je u tom objektu vezivali i mučili na najgore načine, da su upotrebljavali čak i oružje i da zna kome su dječaci prodavali zlato, djelujući organizovano.

Bonus video: