Šavnik: Policija rasvijetlila tešku krađu?

Oni su, sumnja se, otuđili: sprave za teretanu, mašine, umjetničke slike, radijatore, posuđe, alkoholna pića, skijašku opremu, tehničku opremu, starinski kovani mač, veću količinu keramičkih pločica i niz drugih stvari i predmeta, ukupne vrijednosti od oko 30.000 eura"
1774 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Policija iz Šavnika je rasvijetlila jednu tešku krađu kao i jednu šumku krađu. Oni su procesuirali tri lica zbog ovih krivičnih djela.

"Naime, službenici OB Šavnik su, nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji i dobijenih nalaza vještačenja Forenzičkog centra, identifikovali dva lica za koja se sumnja da su počinila krivično djelo teška krađa u periodu od novembra do 10. decemba 2016. godine na štetu D.N. Oni su, sumnja se, u navedenom vremenskom periodu, izvršili provalu u više objekata u vlasništvu oštećenog lica na području Šavnika, na način što i iz njihove unutrašnjosti otuđili: sprave za teretanu, mašine, umjetničke slike, radijatore, posuđe, alkoholna pića, skijašku opremu, tehničku opremu, starinski kovani mač, veću količinu keramičkih pločica i niz drugih stvari i predmeta, ukupne vrijednosti od oko 30.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.D. (40) iz Nikšića je lociran i lišen slobode zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija Bijelo Polje, dok se drugi osumnjičeni P.J. (36) iz Nikšića nalazi u ZIKS-u Spuž zbog drugih krivičnih djela.

"Službenici šavničke policije su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stanova i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena određena koliičina otuđenih stvari i predmeta koji će biti vraćeni vlasniku", navodi se u saopštenju

Osim ovoga policija iz Šavnika je podnijela i dopunjenu krivičnu prijavu protiv V.V. (66) iz Podgorice zbog sumnje da je u privatnoj šumi posjekao 10 bukovih stabala.

Bonus video: