Uhapšeni osumnjičeni za napad na bivšeg odbornika DPS u Tuzima

"Nadležni tužilac će se naknadno izjasniti da li u ponašanju E.K. A.K. i E.Đ. ima elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti"
2633 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 12:57h

Policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su se nasilnički ponašale prema bivšem odborniku Demokratske partije socijalista u Skupštine Opštine Tuzi Elvisu Krkanoviću i A.K. i E.Đ.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni M.V (25), R.V (23), M.V. (26) i R.V (25).

"Četiri lica lišena slobode će, uz krivičnu prijavu, biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo. Nadležni tužilac će se naknadno izjasniti da li u ponašanju E.K. A.K. i E.Đ. ima elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su poidsjetili da je incidenta došlo sinoć oko 21 čas u Tuzima kada je došlo do svađe i tuče između Krkanovića, A.K. i E.Đ. sa jedne i M.V, R.V, M.V. i R.V. sa druge strane.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da je Krkanović odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi, ali je ta informacija demantovana iz Službe Skupštine opštine Tuzi.

""Povodom informacije koje su objavljene na pojedinim portalima da je odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi g-din Elvis Krkanović pretučen u sinoćnjem incidentu, obavještavamo Vas da imenovani nije odbornik u Skupštini opštine Tuzi u sadašnjem sazivu", navodi se u saopštenju SO Tuzi.

DPS: Osuđujemo nasilje

Demokratska partija socijalista osudila je, kako je saopšteno, nasilje ispoljeno prema kandidatu sa odborničke liste DPS Tuzi.

"Ovaj čin, pored toga što ima elemenata sačekuše, ima još veću težinu jer je naš kandidat za odbornika bio sa svojim maloljetnim djetetom. Pozivamo nadležne institucije da privedu pravdi sve počinioce ovog nasilja i da otkriju motive napada. Sve građane i političke subjekte koji žele mir pozivamo ih da osude nasilje za dobrobit svih nas", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: