Sindikata Uprave policije: Brutalan napad na policiju i zaštitare

"Nimalo nas ne raduje ta činjenica, ali očekujemo reagovanje nadležnih institucija za otkrivanje vinovnika ovog nemilog događaja i zahtijevamo kažnjavanje svih onih koji su fizički nasrnuli na policijske službenike"
2757 pregleda 7 komentar(a)
Sa utakmice Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić
Sa utakmice Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić

Sindikata Uprave policije Crne Gore reagovao je povodom, kako su naveli, "brutalnog napada na policiju i zaštitare" od strane navijača FK Budućnost nakon fudbalske utakmice u Nikšiću.

Naveli su da je povrijeđeno šest policajaca.

"Sindikat Uprave policije izražava ogorčenje povodom napada na policiju a posebno neslaganje sa načinom iznošenja nekih činjenica od pojedinih nevladinih institucija koje su, nemile scene koje su sinoć viđene, veoma loše okarakterisale, a posebno u dijelu postupanja policije prilikom intervencije. Ne poštujući ni minimum građanskih prava koji treba da ima svaki policajac, odmah su pozvali na hitno utvrđivanje odgovornost policijskih službenika koji su u ovom događaju bili napadnutih", navodi se u saopštenju.

Navode da je takvo "reagovanje i poziv na ispitivanje postupanja policijskih službenika postala navika koja ni malo nema pozitivnu reakciju".

"A samim tim se stvaraju negativne predrasude prema policiji. Na ovaj način se se povređuju sva prava policijskih službenika, što nećemo dozvoliti. Od ranije je poznata činjenica da su “Varvari” - navijači podgoričkog kluba Budućnost, i ranije izazivali sukobe na sličnim utakmicama. Ovaj događaj nikome ne služi jer, na žalost, i među navijačima ima povrijeđenih. Nimalo nas ne raduje ta činjenica, ali očekujemo reagovanje nadležnih institucija za otkrivanje vinovnika ovog nemilog događaja i zahtijevamo kažnjavanje svih onih koji su fizički nasrnuli na policijske službenike".

Iz Sindikata navode da su u posljednje vrijeme "sve učestaliji napadi na policiju".

"Radi zaštite intregriteta službenika Uprave policije, Sindikat Uprave policije će u konkretnom slučaju policijskim službenicima pružiti svu pravnu i drugu potrebnu pomoć kao i drugim kolegama kojima ona bude potrebna", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: