NESREĆA U NASELJU BESNIK

Rožaje: Dvoje stradalih u požaru, vatru podmetnula bivša supruga?

Murićeva bivša supruga uhapšena u Kolašinu, kada je zaustavljen autobus kojim se vraćala iz Rožaja
35558 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2019. 11:18h

Sulejman Murić (61) i Sedina Mocević (45) stradali su rano jutros u požaru u kući u rožajskom naselju Besnik.

Zbog podmetanja požara u kom je dvoje ljudi izgubilo život uhapšena je Murićeva bivša supruga, Safija Murić, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije.

Safiji Murić je nakon saslušanja državni tužioc Hasan Lukač, odredio pritvor do 72 sata.

"Brzim operativnim radom došli smo do sumnje da je požar podmetnula Murićeva bivša žena S.M, koja živi u Baru. Ona je jutros, na povratku iz Rožaja prema Baru uhapšena u Kolašinu", kazao je Vijestima policijski službenik.

Komandir lokalne Službe zaštite Nuradin Agović je za Radio-televiziju Rožaje kazao da su o požaru na kući Murića obaviješteni od policije oko šest časova.

Kazao je da je požar zahvatio dnevni boravak kuće i da su vatrogasci po dolasku zatekli ugljenisala tijela stradalih. Služba zaštite je intervenisala sa tri posade, a požar je oko osam sati lokalizovan.

"Čekamo da nadležni organi preuzmu dalje rad, kako bi se utvrdio uzrok požara", kazao je Agović.

"Policija u kratkom roku rasvijetlila slučaj"

Iz Uprave policije je saopšteno da je rožajska policija u kratkom roku rasvijetlila slučaj

"Policijski službenici došli su operativnim putem do sumnje da je požar podmetnut. Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica, slobode je lišena S.M. (55)", saopšteno je iz policije.

Policija je, dodaje se, po dolasku na lice mjesta konstatovala da se u kući nalaze dva beživotna tijela.

O slučaju su obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Policija je saopštila da je S.M. osumnjičena za podmetanje požara uhapšena nakon što je u Kolašinu zaustavljen autobus kojim je putovala ka Podgorici.

"Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla", saopšteno je iz policije.

Uviđajem na licu mjesta rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

"Beživotna tijela S.M. (61) i S.M. (45) biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije. Službenici OB Rožaje će osumnjičenu S.M. (55) u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas