Živi spaljeni nakon pet dana zajedničkog života

Zbog podmetanja požara uhapšena pedesetpetogodišnja Safija Murić, bivša supruga Sulejmana Murića
40735 pregleda 3 komentar(a)
Safiju Murić juče privode na saslušanje, Foto: Jadranka Ćetković
Safiju Murić juče privode na saslušanje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.04.2019. 07:39h

Pet dana nakon početka zajedničkog života, Sulejman Murić (61) i Sedina Mocević (45) smrtno su stradali juče rano ujutru u požaru u kući u rožajskom naselju Besnik.

Službenici rožajskog Odjeljenja bezbjednosti uhapsili su potom pedesetpetogodišnju Safiju Murić zbog sumnje da je podmetnula požar.

Safija je bivša Murićeva supruga, a “Vijestima” je nezvanično saopšteno da su razvedeni već osam godina, od 2011. godine.

Njih dvoje, prema istim informacijama, imaju odraslu djecu koja odavno ne žive u Rožajama.

Isti izvor kazao je da je Sulejman prije nekoliko dana počeo da živi sa Sedinom Mocević.

Državni tužilac Hasan Lukač odredio je juče zadržavanje do 72 sata Safiji Murić, zbog sumnje da je počinila krivično djelo - teško ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, Safija je tužiocu priznala da je zapalila kuću, ali je rekla da nije znala da u njoj nekoga ima.

Sagovornik “Vijesti”, međutim, kaže da je tokom saslušanja kazala da je primijetila da se jedno od svijetala u kući ugasilo dok je prilazila objektu, ali je i dodala da nije čula bilo koga unutra.

Objasnila je da dnevni boravak polila benzinom, zapalila i otišla, ne osvrćući se.

Izvor lista kaže da je kako joj je bilo krivo da njen bivši suprug živi sa drugom ženom u kući koju su zajedno gradili.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je njihova dežurna služba u Rožajama oko 06:15 časova obaviještena da je došlo do požara na porodičnoj kući u kojoj žive Murić i Mocević.

“Policijski službenici su upućeni na lice mjesta. Konstatovali su da se unutra nalaze dva beživotna tijela”, piše u saopštenju.

Navodi se da su policajci ubrzo došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je to učinila Safija Murić.

Objašnjava se da su službenici policije Rožaje ustanovili da se osumnjičena autobusom uputila ka Podgorici.

“Službenici OB Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autubus na području Kolašina i lišili slobode S. M.”

Iz policije su kazali da kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je Safija sa bidonom benzina došla do porodične kuće njenog bivšeg muža a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu...

Saopšteno je da je uviđajem rukovodio viši državni tužilac iz Bijelog Polja, a da su beživotna tijela supružnika upućena na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi obdukcije.

Bonus video: