UHAPŠEN PO POTJERNICI

Bar: Osumnjičeni za trgovinu ljudima pronađen u kući sakriven ispod kreveta

Osumnjičeni A.C. (40) iz Bara sproveden u ZIKS
4959 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Policija je uhapsila Baranina A.C. (40) osumnjičenog za trgovinu ljudima.

On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađen u porodičnoj kući sakriven u improvizovanom prostoru ispod kreveta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, A.C. se vodi kao bezbjednosno interesantna osoba.

"Službenici CB Bar su danas postupajući na osnovu operativnih informacija, izvršili pretrese na više lokacija i tom prilikom u sklopu porodične kuće u jednoj spavaćoj sobi ispod kreveta pronašli improvizovani prostor koji je, sumnja se, bio namjenjen za skrivanje, gdje je skriven i bio A.C. (40) iz Bara koji se potraživao na osnovu lokalne potjernice raspisane od strane Osnovnog suda u Baru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima", saopšteno je iz policije.

On je, kako se sumnja, zajedno sa bezbjednosno interesantnim licem Z.K. (39) iz Nikšića, koji je uhapšen u akciji barkse policije u decembru 2018. godine, počinio navedeno krivično djelo na štetu više osoba.

A.C. je sproveden u ZIKS.

"Podsjećamo da su službenici CB Bar u pomenutoj akciji, u decembru 2018. godine priveli u službene prostorije tri strana državljanina koji su pokušali da izbjegnu legitimisanje od stane policijskih službenika. Kriminalističkom obradom barska policija je došla do sumnje da su ova tri lica i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima i da ih pod prisilom držala zatočene u nepoznatom objektu na periferiji Bara nepoznata lica koja su im oduzela putna dokumenta. Ova lica su, kako se sumnja, dovedena u zabludu da će im, njima nepoznata lica, za veći novčani iznos omogućiti da se ilegalno prevezu do jedne od zemalja Evropske unije, odnosno Italije u njihovom slučaju".

Iz policije dodaju da su kriminalističkom obradom službenici CB Bar došli do sumnje da su počinioci ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantna lica A.C. (40) iz Bara i Z.K. (39), iz Nikšića.

"Oni su, kako se sumnja, na organizovan način razvili mrežu više osoba gdje su po unaprijed definisanim ulogama vršili ilegalni prevoz migranata sa područja Republike Srbije do Rožaja. Z.K. je, sumnja se, nakon toga preuzeo oštećena lica i dovezao ih u Bar gdje ih smjestio u iznajmljeni objekat koji je obezbijedio A.C. Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8.000 eura, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji. Barska policija je tada lišila slobode Z.K. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, navode iz policije

Preporučujemo za Vas