Nikšić: Aktivirali eksploziv ispred kuće sugrađanina?

Rasvijetljen slučaj od 26. februara, procesuirane dvije osobe
3988 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Nikšićani N.M. (21) i U.Đ. (26) osumnjičeni su da su postavili i aktivirali eksplozivnu napravu na pragu kuće sugrađanina Ž.J. (27).

"Naime, 26. februara 2019. godine u ranim jutarnjim časovima aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava na kući koja je u vlasništvu Ž.J. (27) iz Nikšića. Tom prilikom nepoznati izvršilac je postavio na prag ulaznih vrata kuće improvizovanu eksplozivnu napravu koju je potom i aktivirao. Usljed dejstva aktivirane eksplozivne naprave pričinjena je manja materijalna šteta na porodičnoj kući", stoji u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su u koordinaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izvršili uviđaj i izuzimanje predmeta i tragova radi vještačenja.

"Kriminalističkim i operativnim aktivnostim policijski službenici su došli do sumnje da su N.M. (21) i U.Đ. (26), oba iz Nikšića, u saizvršilaštvu počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni su, sumnja se, izradili, postavili i potom aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu na ulazim vratima oštećenog, nakon čega su se dali u bjekstvo", saopšteno je iz policije.

Službenici CB Nikšić su juče državnom tužiocu u ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv N.M. i U.Đ. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: