Policija nije sutkinji privela svjedoka Kekovića

Odgođeno suđenje Đorđiju Božoviću, optuženom zbog prijetnji trojici zatvorskih čuvara u januaru 2018.
6445 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Božović, Foto: Jelena Jovanović
Đorđije Božović, Foto: Jelena Jovanović

Policija nije juče u sud privela Aleksandra Kekovića, čije saslušanje u svojstvu svjedoka je bilo zakazano pred sutkinjom danilovgradskog Osnovnog suda, u nastavku suđenja Đorđiju Božoviću (29), optuženom zbog prijetnji zatvorskim čuvarima 13. januara 2018. godine.

Sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Sonja Keković zbog toga jepretres odgodila za 3. jun.

U sudnici se nije pojavio ni drugi svjedok čije saslušanje je bilo planirano za juče, službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Stojović.

Sutkinja Keković pročitala je dopis kojim je taj svjedok, zbog porodičnih obaveza, opravdao izostanak.

Božoviću, navodnom članu škaljarskog kriminalnog klana, sudi se zbog optužbi da je nakon tuče sa pritvorenikom Ilirom Ramajem, prijetio trojici službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milivoju Ivančeviću, Dejanu Stojoviću i Milošu Preleviću.

On je ranije, pred sutkinjom Keković, ispričao da je 13. januara prošle godine u Istražnom zatvoru ošamario pritvorenika čijeg se imena ne sjeća, ali da se sa komandirima nije svađao.

Optužen je da je tog dana zatvorskim čuvarima rekao:

“Dobro ćete me zapamtiti i vi i čitava smjena. Sve što vam se bude dešavalo dok sam ovdje i kad izađem, sve je to mojih ruku djelo. Znam za sve vas gdje živite, naročito Ivančević, ti Preleviću i Stojoviću. Čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje

Bonus video: