Tokom istrage pokušaja ubistva, otkrili još krivičnih djela: Tri osobe procesuirane

3150 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija je u toku istrage pokušaja ubistva otkrila još nekoliko krivičnih djela i procesuirala tri osobe zbog posjedovanja droge i municije, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da se radi o nastavku istrage u odnosu na osumnjičenog M.Z. (20) iz Nikšića koji je uhapšen 25. januara 2019. godine.

"Otkriveno je još nekoliko izvršenih krivičnih djela i s tim u vezi procesuirane su tri osobe, U.Đ, F.Đ. (27) i N.M. (21), svi iz Nikšića", rekli su iz Uprave policije.

M.Z. je uhapšen 25. januara 2019. zbog osnovane sumnje da je 29. decembra 2018. godine pokušao da ubije U.Đ. (26) iz Nikšića, zatim zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i zbog neovlašćene proizvodnja, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

"Nikšićki policajci su juče uhapsili U.Đ. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivičnom prijavom nadležnom tužiocu procesuiran je i F.Đ. zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i nadležnom tužiocu procesuiran i N.M. kojem se na teret stavlja osnovana sumnja da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se navodi i da je U.Đ. danas, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici radi saslušanja, dok se F.Đ. nalazi u ZIKS-u zbog ranije izvršenih krivičnih djela, dok se za N.M. se traga radi njegovog hapšenja.

"Tokom sprovođenja izviđajnih radnji, izvršeni su pretresi i uviđaji u objektima koje su koristili U.Đ. i F.Đ. i u dva slučaja pronađeni su i oduzeti oko 150 grama marihuane, 105 grama ekstazi tableta i 25 komada municije različitog kalibra", piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se i da je nikšićka policija tokom aprila 2019. godine, u okviru mjera i radnji koje su preduzimane prema bezbjednosno interesantnim licima, u odvojenom predmetu nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv U.Đ. i N.M. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što su 26. februara 2019. godine, kako se sumnja, izradili a potom postavili i aktivirali eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata porodične kuće Ž.J. u Nikšiću, kada je nastupila manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih.

Bonus video: