Odložena prodaja Marovićeve imovine

Sud je naložio da Pavličićeva utvdi da li je u konkretnom predmetu mogao procjenu obavljati vještak građevinske struke, jer su u katastar te nepokretnosti upisane kao šume, pašnjaci i slično
1915 pregleda 2 komentar(a)
Marović, Foto: Savo Prelević
Marović, Foto: Savo Prelević

Ročište za prodaju nepokretnosti na više lokacija duž obale, u vlasništvu ili suvlasništvu odbjeglog i osuđenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića koje je bilo zakazano za juče, odloženo je jer je podgorički Osnovni sud 24. aprila ukinuo rješenje javne izvršiteljke Snežane Pavličić o utvrđivanju vrijednosti nepokretnosti.

Sud je naložio da Pavličićeva utvdi da li je u konkretnom predmetu mogao procjenu obavljati vještak građevinske struke, jer su u katastar te nepokretnosti upisane kao šume, pašnjaci i slično.

U kancelariji Pavličićeve “Vijestima” je potvrđeno juče da je prinudno do sada, u korist Opštine Budva, od penzije Marovića naplatila 2.591.87 eura,

Od bivšeg visokog funkcionera DPS-a, na predlog Opštine Budva, donijeto je rješenje za naplatu ukupno 1.096.481 euro, koliko je Marović dužan da plati zbog malverzacija u osam budvanskih korupcionaških afera.

Osim izvršiteljke iz Podgorice, još dva javna izvršitelja iz Budve i Kotora angažovana su za naplatu tog duga.

Kada ispita nadležnost vještaka i ako se potvrdi njegova nadležnost, Pavličićeva će, prema informacijama “Vijesti”, donijeti isto rješenje. U slučaju da ocijeni da nije bio nadležan vještak građevinske struke, ona će ponoviti vještačenje sa novim vještakom i ponovo utvrditi vrijednost nepokretnosti. U svakom slučaju izvršiteljka je već preduzela radnje u cilju utvrđivanja činjenice na koju je sud ukazao.

“Rješenjem Osnovnog suda nije dovedeno u pitanje da li će biti prodaje Marovićeve imovine, samo je pitanje procjene po kojoj cijeni i kada će se ročište zakazati. To zavisi od toga kada će se institucije izjasniti kada je u pitanju namjena zemljišta, objašnjeno je “Vijestima” iz kancelarije Pavličićeve.

Svetozar i njegov sin Miloš Marović se već više od dvije godine nalaze u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni.

Bonus video: