PRVOSTEPENA PRESUDA

Sud naložio da se Medojević izvini Podgoričanki i da joj plati 1.000 eura

Advokat Nebojše Medojevića, Dražen Medojević rekao je “Vijestima” da su podnijeli žalbu i da očekuju da je Viši sud prihvati
14864 pregleda 8 komentar(a)
Žalio se na prvostepenu presudu: Medojević, Foto: Boris Pejović
Žalio se na prvostepenu presudu: Medojević, Foto: Boris Pejović

Ukoliko Viši sud potvrdi prvostepenu presudu Osnovnog suda, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević moraće javno da se izvini Podgoričanki Milici Popović, koju je na svom Fejsbuk profilu označavao kao prostitutku koja je ucjenjivala pojedine bivše visoke funkcionere DPS-a.

Sud je presudio da Medojević Podgoričanki plati i 1.000 eura naknade zbog pretpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda.

Njegov advokat Dražen Medojević rekao je “Vijestima” da su podnijeli žalbu i da očekuju da je Viši sud prihvati:

“On je tu osobu pomenuo samo inicijalima. Cilj je bio da se ukaže na anomalije crnogorskog društva a čiji su akteri pojedini nosioci javnih funkcija”, rekao je Dražen Medojević.

Popovićeva je hapšena zbog otmice, nakon čega je poslanik na društvenim mrežama komentarisao događaj.

Advokat Velibor Marković, koji zastupa Popovićevu, kazao je da je ona tužbu podnijela zbog navoda na Fejsbuku, koje je prenio portala IN4S:”

“Tada je, između ostalog, Medojević pisao da je nakon hapšenja Podgoričanke M. P. (35) vještačenjem njenog mobilnog telefona utvrđeno da ima porno uradak sa bivšim visokim funkcionerom DPS-a, snimljen prije sedam godina, i da je priznala da je snimak autentičan i da je njim ucjenjivala tog funkcionera DPS-a koji je podvodio državniku iz Hrvatske, koji joj je kupio stan. Pisao je i Specijalno državno tužilaštvo ne zanima odakle M. P. 200.000 eura da renovira kuću i ko je od klijenata dao toliko novca. Medojević je zaključio objavu sa ‘kriminal, korupcija, droga i prostitucija’”, kazao je Marković.

Advokat kaže da je njegova klijentkinja tražila 3.000 eura na ime naknade nematerijalne štete zbog pretpljenih duševnih bolova usljed povrede časti i ugleda i kamatu od presuđenja do uplate.

“Tužbom smo tražili i takozvano pravno izvinjenje, tako što bi se presuda o trošku Medojevića objavila na portalu IN4S. Prvostepeni sud, po sudiji Jeleni Anđelić usvojio je tužbeni zahtjev obavezivanjem Medojevića na 1000 eura, vodeći se sudskom praksom formiranom kroz druge slučajeve, zbog čega smo izjavili žalbu. Smatramo da grube uvrede i neistine do sada nijesu iznošene niti bile predmet ocjene od strane suda, i da se praksa iz drugih slučajeva ne može primijeniti, tim prije što se radi o ženskoj osobi, relativno mlađe dobi, neudatoj, pa je jasno kakav odjek među rodbinom, poznanicima i prijateljima mogu imati ovakvi neistiniti navodi”, kazao je Marković. Istakao je da se Medojević nije pojavljivao na suđenju, iako je dva puta pozvan: “Time nije na bilo koji način osporio navode tužbe. Sud je zaključio da je tužilja bila meta njegovih objava, jer je pored inicijala i godina navedeno da se radi o osobi koja je hapšena zbog otmice, što jeste činjenica. Međutim, ona za to krivično djelo do danas nije oglašena krivom”, kazao je on.

Preporučujemo za Vas