Opet će pričati o Kalićevom "hameru"

Mersudin Kalić je tužio državu i Upravu za imovinu tražeći odštetu zbog “hamera” koji mu je, kako tvrdi u tužbi, vraćen uništen
1680 pregleda 1 komentar(a)
Merusdin Kalić, Foto: Arhiva Vijesti
Merusdin Kalić, Foto: Arhiva Vijesti

Sutkinja Dijana Rovčanin odlučila je da opet otvori raspravu u sporu po tužbi Mersudina Kalića, iako je krajem prošlog mjeseca završila suđenje i trebalo je ovih dana da donese odluku u ovom predmetu.

Iz podgoričkog Osnovnog suda je “Vijestima” rečeno da je sutkinja 20. maja stavila van snage rješenje kojim je zaključila raspravu.

“Parnica se vraća u stanje u kome se nalazila prije donošenja rješenja, a naredno ročište zakazano je za 27. jun”, navela je portparolka tog suda Anja Krkeljić Milić.

Mersudin Kalić je tužio državu i Upravu za imovinu tražeći odštetu zbog “hamera” koji mu je, kako tvrdi u tužbi, vraćen uništen nakon što su on, njegov brat Safet i snaha Amina pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje novca.

Vještak je ranije procijenio da je Kalić izgubio preko 20.000 eura, za vrijeme dok je država gazdovala njegovim “hamerom”.

Uprava za imovinu je Kalićev „hamer” dala na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, pozivajući se na zakonsku odredbu o ustupanju privremeno oduzete imovine “u humanitarne svrhe”.

SAJ je to vozilo, između ostalog, koristio i u “lovu na građane” nakon razbijanja protesta u oktobru 2015. godine.

Bonus video: