Majka ubijene Lašmanove: Od drugarice sam saznala da je ubijena

"Ona je bila moje jedino dijete, ovdje je sahranjena jer je voljela Crnu Goru", ispričala je majka ubijene Anastasije Lašmanove, Svetlana Libjert
8565 pregleda 1 komentar(a)
Sa privođenja Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Sa privođenja Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2019. 11:04h

U nastavku suđenja Arsenija Stanovića optuženom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove danas u podgoričkom Višem sudu je pročitan iskaz njene majke Svetlane Libjert, koja je navela da je njena kćerka sahranjena u Crnoj Gori jer je voljela Crnu Goru.

Navela je da je za ubistvo kćerke saznala od drugarice i to preko Vibera.

"Ona je bila moje jedino dijete, ovdje je sahranjena jer je voljela Crnu Goru", ispričala je ona. Navela je i da je znala emotivnu vezu sa Arsenijem, koja je prekinuta, jer navodno Stanović nije bio zainteresovan da radi.

"Ona je moje jedino dijete, a od njenog oca sam se razvela 1995. godine. Ona je bila kod mene u Ukrajini od 2. do 5. maja 2018. godine, jer sam ja tada bila u bolnici pa je bila da me obiđe. Poznato mi je da je dobro živjela u Crnoj Gori, da je nosila luskuznu garderobu. Znam da je imala vrijedan "Rolex" i zlatni nakit". Poslednji put kada je bila kod mene, Anastasija mi je rekla da je upoznala novog momka iz Crne Gore, da joj odgovara i da će najvjerovatnije sa njim izgraditi odnos. U Crnoj Gori je sahranjena jer je ona voljela ovu zemlju, ovdje je živjela od 2006. godine", kazala je Svetlana.

Dodala je da je njena kćerka jedno vrijeme nakon teške povrede noge živjela kod roditelja Arsenija Stanovića i da zna da su oni prema njoj bili dobri, naročito njegova majka.

Suđenje se nastavlja 1. jula.

Bonus video: