Suđenje okrivljenima za ubistvo Ljuba Jovanovića i pljačku zakazano za 12. jun

Pred krivičnim vijećem kojim će predsjedavati sudija Vladimir Novović, na optuženičkoj klupi će se naći Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljenog Konatara u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo, precizira se u optužnici
2220 pregleda 1 komentar(a)
Mjesto ubistva Ljuba Jovanovića, Foto: Vesko Belojević
Mjesto ubistva Ljuba Jovanovića, Foto: Vesko Belojević

U Višem sudu u Podgorici za 12. jun zakazan je početak suđenja okrivljenima za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju, prilikom pljačke kazina 30. juna 2011. godine.

Pred krivičnim vijećem kojim će predsjedavati sudija Vladimir Novović, na optuženičkoj klupi će se naći Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljenog Konatara u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo, precizira se u optužnici.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni, 30. 06. 2011. godine oko 22,25 časova u automat klubu “L.C.G.” u Cetinju, sa umišljajem, zajednički, izvršili krivično djelo i upotrebom sile oduzeli tuđu pokretnu stvar. Tom prilikom okrivljeni Konatar sa umišljajem je ubio Ljuba Jovanovića. Okrivljeni su se po prethodnom dogovoru putničkim motornim vozilom marke "zastava" nepoznatog registarskog broja, dovezli i parkirali u blizini automat kluba. Okrivljeni Vuletić je u portunu u neposrednoj blizini automat kluba, čuvao stražu, dok je okrivljeni Konatar sa pištoljem nepoznate marke kalibra 7,65 mm i kapom sa prorezima za oči na glavi, ušao u automat klub u kom su se nalazili maloljetni K.I., koji je stajao pored rulet stola, R.M., Đ.Z., I.N. i Ljubo Jovanović, koji su sjedjeli za rulet stolom i D.M., radnik u automat klubu, koji se nalazio na prostoru iza pulta. Okrivljeni Konatar je povikao "pljačka", odgurnuo K.I. i R.M., potom usmjerio pištolj prema D.M. i glasno povikao "pare,pare..", prišao mu i otvorenom šakom desne ruke zadao više udaraca u predjelu glave, tražeći ključ od sefa. Kada je D.M. odgovorio da nema ključa okrivljeni Konatar ponovo je povikao "pare,pare", nakon čega je D.M. uzeo sa pulta novčanik u kojem se nalazilo 350 eura i dao ga okrivljenom. Poslije toga Konatar je potrčao ka izlaznim vratima kladionice i tom prilikom u pravcu oštećenog Jovanovića, koji se nalazio pored izlaznih vrata kladionice, ispalio jedan metak, nanoseći mu ustrelnu ranu u lijevoj strani grudnog koša. Uslijed iskrvarenja, neposredno nakon toga kod oštećenog Jovanovića nastupila je smrt. Okrivljeni su vozilom, kojim je upravljao okrivljeni Vuletić, pobjegli sa lica mjesta i podijelili oduzeti novac", navodi se u optužnici.

Bonus video: