Taso Jovanović priznao da je pucao u kuma

Prema sporazumu će Jovanović za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja, odslužiti kaznu od četiri godine i osam mjeseci za ranjavanje Neđeljka Perovića i Aleksandra Jabučanina na Cetinju
21060 pregleda 8 komentar(a)
Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Jovanović, Foto: Privatna arhiva

Na ročištu u Višem sudu u Podgorici Taso Jovanović iz Cetinja, priznao je danas pred sudijom Predragom Tabašom da je petog novembra 2018. godine pucao na Neđeljka Perovića i Aleksandra Jabučanina i time počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema zaključenom sporazumu o priznanju krivice sa Višim državnim tužilaštvom, okrivljeni Jovanović je prihvatio kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora, i da mu se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, odnosno period od januara ove godine kada se predao. Viši sud je danas prihvatio ovaj sporazum.

Jovanović je, kako se navodi, dovezao do kuće Jabučanina, izašao do njegovog automobila u kojem se nalazio sa Perovićem i iz pištolja marke CZ kalibra 9 milimetara koji je neovlašćeno posjedovao, ispalio najmanje tri projektila. Perović se nalazio na mjestu suvozača, dok je Jabučanin bio na mjestu vozača, a obojica su zadobili teške povrede. Na ročištu danas oštećeni nijesu došli, a punomoćnik Jabučanina, advokat Miroslav Adžić je kazao da se njegov klijent nalazi na liječenju u Italiji.

"Oštećeni nije mogao da pristupi danas, a da je i pristupio u fazi istrage, on se ne bi pridružio krivičnom gonjenju Jovanovića niti bi postavljao imovinskopravni zahtjev u odnosu na njega", naveo je advokat dodajući da je Jabučanin kum Tasa Jovanovića, te da nema predloga za nove dokaze i ne protivi se usvajanju sporazuma”, naveo je Adžić.

Bonus video: