Cicmil pregovara o priznanju krivice

7732 pregleda 1 komentar(a)
Planirali najmanje dva ubistva (ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock
Planirali najmanje dva ubistva (ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock

Đorđije Cicmil pregovara sa Specijalnim državnim tužilaštvom o postizanju sporazuma o priznanju krivice, zbog čega je juče odloženo suđenje sedmočlanoj grupi, optuženoj između ostalog za planiranje ubistva Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Ana Vuković glavni pretres odložila je za 16. jul, u podgoričkom Višem sudu.

Sutkinja Vuković objasnila je da je navela da je specijalni tužilac Saša Čađenović obavijestio sud da su u toku pregovori sa Cicmilom, zbog čega je tražio da se suđenje odgodi.

U podnesku je navedeno da je Cicmil podnio predlog za priznanje krivice, zbog čega je i njegov branilac tražio odlaganje suđenja.

Osim Cicmila, optužnicom su obuhvaćeni Enzan Ćiriković, Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Darko Milić i Eldar Nurković.

Jahović i Osmanagić nijesu dostupni pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio Ćiriković.

Jovan Đurović je brat Luke Đurovića koji je stradao 2013. godine u saobraćajnoj nesreći, a koji je slovio za šefa najjače kriminalne organizacije u Baru.

Ćiriković je, piše u spisima tužilaštva, u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motocikla Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Armina Muše Osmanagića, koji je takođe bio na čelu jedne barske kriminalne grupe.

Navodi se da tužioci sumnjaju da je Osmanagić za ubistvo Đurovića ponudio 20.000 eura i “audi A8”.

Prema sumnjama istražitelja, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće, za koje je bilo predviđeno 50.000 eura.

“Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. godine, sa ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Ćirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću”, navodi se u optužnici.

Bonus video: