Suđenje za napad na policajce u Herceg Novom: Pištolj slučajno opalio?

Marku Radoviću se sudi zbog pokušaja ubistva novskih policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce
7990 pregleda 1 komentar(a)
Branilac Radovića: Željko Đukanović, Foto: Vijesti
Branilac Radovića: Željko Đukanović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.06.2019. 21:50h

Kotoranin Marko Radović ispričao je da su njega i njegovog prijatelja Stanka Vidakovića u noći između 7. i 8. decembra prošle godine napala dva muškarca, a ne da je on njih napao.

Pred sudijom Predragom Tabašem kazao je i da je jedan od njih rekao "policija" ali da se nije legitimisao niti je bio u uniformi.

Tvrdi i da je pištolj koji je imao slučajno opalio.

Radoviću se pred Tabašem sudi zbog pokušaja ubistva novskih policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce.

Radovićev branilac, advokat Željko Đukanović kazao je da je njegov klijent u sudnici ispričao da je te noći bio u gradu sa dvije prijateljice i drugom Stankom Vidakovićem.

"Između dva i po i tri krenuli smo, ja sam ostao da platim račun. Kad sam izlazio iz diskoteke Kasa napalo me više osoba protiv kojih se vodi postupak. Iste osobe su napale i Stanka. Krenuli smo ka automobilu da prebacimo drugarice kući, a potom smo krenuli u Hitnu da nam saniraju povrede", rekao je Radović u sudnici Višeg suda.

Objasnio je da Hitna nije obavijestila policiju da su povrijeđeni, i da se već tada plašio da će ih momci koji su ih napali ponoviti isto.

"Pošao sam kući za oružje, a potom na brzu hranu u blizini Autobuske stanice i parkirali se u blizini. Tu sam se sreo sa Vukićevićem, slučajno smo se zakačili ramenima i izvini jedan drugom. Nije bilo nikakvog incidenta. Produžio sam ka fast fudu, rečeno mi je da moram čekati 40 minuta, ali nisam htio i krenuo sađ kući. Na izlazu mi je prišao Vukićević i pitao 'šta je bilo?'. Unio mi se u facu i pitao kakvo je to ponašanje, a zatim rekao - policija. Nije pokazao legitimaciju, niti je bio u uniformi", ispričao je okrivljeni.

Objasnio je da on nikako nije mogao znati da li je Vukićević zaista policajac i da je iza njega vidio drugooštećenog Ljucu.

"Moj pištolj je bio ispod kaputa, cijev je bila okrenuta ka gore, uz grudi. Vukićević mi je napravio polugu, mislio sam da mi je slomljena i došlo je do opaljenja metka. Pao sam na zemlju i dobio 10-15 udaraca po cijelom tijelu, najviše po glavi", ispričao je Radović.

Đukanović ističe da je njegov branjenik rekao da su mu u Hitnoj konstatovane povrede.

"Vrlo je bitno istaći da je okrivljeni u svojoj odbrani rekao da od trenutka kad je pokazao da ima pištolj, koji mu je bio prislonjen na grudima, ne uperen ka oštećenim licima, nijednog trena nije imao mogućnost da preduzme bilo šta, jer mu je momentalno Vukićević uhvatio ruku i napravio polugu", kazao je advokat Đukanović.

Na glavnom pretresu danas se nijesu pojavili oštećeni policajci, zbog čega je glavni pretres odgođen za 23. septembar.

Radoviću se na teret stavlja da je u decembru prošle godine u Hereceg Novom napao policijske službenike koji su pokušali da ga legitimišu i u njihovom pravcu ispalio više hitaca.

Bonus video: