SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBISTVO U CENTRU PODGORICE

Popović spreman da zaključi sporazum o priznanju krivice

Specijalni tužilac Saša Čađenović je predložio.da se Marku Jovanoviću sudi u odsustvu
11654 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2019. 12:32h

Suđenje za dvostruko ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice odloženo je za 9. septembar.

Advokat Dejan Klikovac je od suda zatražio da se odloži današnji glavni pretres jer je, kako je naveo u podnesku, njegov klijent, okrivljeni Radoš Popović, spreman da zaključi sporazum sa specijalnim tužilaštvom o priznanju krivice.

Sudija je navela da je to razlog odlaganja današnjeg glavnog pretresa.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je predložio da se Marku Jovanoviću sudi u odsustvu.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Evica Durutović je navela da će spise predmeta dostaviti krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici radi odlučivanja po predlogu tužioca.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, objašnjava se kako je djelovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović, optužen za dvostruko ubistvo. Prema navodima optužnice, njih dvojica su kao saizvršioci počinili krivično djelo - teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović, Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić.

U optužnici se navodi da je kriminalna organizacija imala za cilj vršenje više krivičnih djela - ubistva, otmice, šverc droge.

Objašnjava se da je Marko Č. Jovanović 31. marta 2018. godine, oko 11 sati u lokalu “Forum” ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović.

Stoji da je iznajmio automobil i predao ga bratu Janku, nakon čega su se Jovanović i Janko Vukadinović tim vozilom kretali Podgoricom kako bi utvrdili gdje je Šaković i kuda se kreće.

Preporučujemo za Vas