Suđenje za prebijanje Martinovića: Policajci nisu vidjeli da je auto probilo kordon

Šaranović je ispričao da je stajao iza kordona i da je vidio da se vozilo dosta približilo kordonu i jedno vrijeme bilo zaustavljeno na raskrsnici
6082 pregleda 5 komentar(a)
Prebijanje Martinovića, Foto: Screenshot (YouTube)
Prebijanje Martinovića, Foto: Screenshot (YouTube)

Policajci Zoran Šaranović, Predrag Perović, Dražen Lekić i Milorad Drakić rekli su da su, nakon protesta Demokratskog fronta (DF) oktobra 2015., vidjeli da je pored kordona prošao crni automobil, ali nijesu vidjeli da je to vozilo probilo kordon.

To su, između ostalog, rekli na suđenju sajovcima Boru Grguroviću i Goranu Zejaku kojima se opet sudi za prebijanje Milorada Mija Martinovića, nakon što je Viši sud ukinuo dio presude kojim su osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora za zlostavljanje i mučenje.

Sutkinja, prema nalogu Višeg suda, saslušava sve pripadnike Posebne jedinice policije koji su sporne večeri bili na rasksnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i ulice Svetozara Markovića u Podgorici, kako bi provjerila navode sajovaca da je Martinović te večeri probio policijski kordon.

Šaranović je ispričao da je stajao iza kordona i da je vidio da se vozilo dosta približilo kordonu i jedno vrijeme bilo zaustavljeno na raskrsnici.

"Neko od službenika je krenuo prema vozilu, ali dalje ne znam šta se dešavalo. Moj subjektivni osjećaj je da smo bili ugroženi od nailaska tog vozila", naveo je on.

Dodao je i da pripadnici Posebne jedinice nijesu te večeri išli u ulicu Jovana Tomaševića, u kojoj je Martinović prebijen, a njegov automobil polomljen.

"Za prebijanje sam saznao putem medija", ponovio je policajac.

Njegov kolega Perović je dodao i da su te večeri bili non stop izloženi napadima, da su ih ljudi gađali kamenicama i psovali.

"Moj zadatak je bio da budem blizu komandanta, ja sam samo vidio da auto tamne boje odlazi u Svetozara Markovića", naveo je on.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.

Tužilaštvo ni dodatnom istragom nije uspjelo da utvrdi ništa novo u istrazi prebijanja Martinovića.

lako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo su dvojica, koji su se dobrovoljno prijavili da su bili tamo, završili na optuženičkoj klupi.

Njih dvojica su već pravosnažno oslobođeni za uništenje Martinovićevog automobila.

Bonus video: