"Vjerujemo da ćemo opet vidjeti Nemanju"

Porodica se obratila javnosti
15316 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva

“Tri godine su prošle od kada je nestao Nemanja Medin. Ima li nade da će se neke večeri pojaviti u svom domu i prvi put ugledati i zagrliti svoju kćerku Lanu? Mi i dalje vjerujemo da ima, jer nada posljednja umire”.

To piše u pismu koje je porodica iz Petrovca dostavila medijima.

Napisali su da javnost može da pretpostavi u kakvom su stanju proveli godine od kada je nestao Nemanja.

“Najčešće su nas hrabrili da istrajemo i hvala im na tome. A naša borba se nastavlja, i to u prvom redu borba za istinu koja je spora i teška, ali dostižna. Posebno nas hrabri to što u njoj nijesmo sami. Na kraju moramo reći da se vjerovatno moglo i više uraditi i postići na utvrđivanju istine, ali to i dalje očekujemo ovog puta od žalbenog suda”, dodaju oni.

Krajem marta, Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni su optužbe da su na podmukao način ubili Medina, 8. jula 2016. godine.

Oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog krivičnog djela.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izreklo je krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja Televizije “Vijesti”, kada su i koju posljednju radnju preduzeli u cilju rasvjetljavanja djela i pronalaska Petrovčanina.

Iz Višeg tužilaštva saopštili su da su se žalili na odluku kojom su Ulama i Mijović oslobođeni od optužbe da su na podmukao način ubili Medina.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv okrivljenih V. U. i D. M. zbog izvršenja krivičnog dela – teško ubistvo, na štetu N. M., a protiv B. M. zbog krivičnog djela – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela, po kojoj optužnici je od strane Višeg suda u Podgorici donijeta oslobađajuća presuda, na koju je ovo tužilaštvo izjavilo žalbu, a postupak po žalbi je u toku”, piše u odgovoru tužiteljke Lepe Medenice.

Bonus video: