UHAPŠENO ŠEST OSOBA

Policija u Podgorici zbog ulične prodaje droga procesuirala 31 osobu

Pronađeno i oduzeto ukupno 40 pakovanja marihuane, pet pakovanja kokaina, 11 pakovanja heroina i 139 tableta koje se nalaze na spisku opijata
5818 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je prethodnih dana procesuirala 31 osobu zbog ulične prodaje opojnih droga, pri čemu je uhapšeno šest osoba.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći operativne aktivnost na području Podgorice kod 36 lica starosti od 15 do 49 godina, od kojih su dva lica bila ženskog pola, pronašli i oduzeli ukupno 40 pakovanja marihuane, pet pakovanja kokaina, 11 pakovanja heroina i 139 tableta koje se nalaze na spisku opijata.

Slobode je lišeno šest lica i to: Đ.V. (24), V.Š. (26), B.Đ. (24), M.P. (35) i L.Ć. (19) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je M.N. (30) lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Navedena lica su uz krivične prijave privedena nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv 25 lica su nadležnom sudu podnijeti zahtjevi za pokretanje prekrašjnih postupaka zbog počinjenih prekraša iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, dodaje se u saopštenju.