Odložen početak suđenja grupi optuženoj za planiranje ubistva Đurovića i Sjekloće

Optužnicom su obuhvaćeni Enzan Ciriković, Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil
1868 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.07.2019. 13:30h

Početak suđenja sedmočlanoj grupi, optužena da je planirala ubistvo Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je za 9. septembar u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Ana Vuković je navela da je specijalni tužilac Saša Čađenović dopisom obavijestio sud da se nalazi na međunarodnoj konferenciji van Crne Gore i zamolio da se odloži glavni pretres.

Optužnicom su obuhvaćeni Enzan Ciriković, Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil.

Okrivljeni Jahović i Osmanagić se nalaze u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio Ćiriković.

Okrivljeni Ćiriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Tužioci sumnjaju da je Osmanagić za ubistvo Đurovića ponudio 20.000 eura i "audi A8".

Prema sumnjama istražitelja, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće, za koje je bilo predviđeno 50.000 eura.

"Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Ćirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću", navodi se u optužnici

Bonus video: