Bulatović pojašnjavao zašto je nosio oružje: Inspektori mu govorili da će ga ubiti?

“Sada kada razmislim možda sam izmanipulisan tim njihovim informacijama, ali ja sam im vjerovao”, dodao je on
15705 pregleda 2 komentar(a)
Presuda danas: Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Presuda danas: Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.07.2019. 07:58h

Morao sam da nosim oružje, jer su me iz policije stalno upozoravali da mi se sprema likvidacija, ali da oni ne mogu da me zaštite.

Tako je Željko Bulatović juče odlučio da prizna da su njegova dva pištolja pronađena polovinom ove godine, na suđenju koje je juče započeto i završeno u podgoričkom Osnovnom sudu.

Sutkinja Nada Rabrenović će danas izreći presudu za nedozvoljeno držanje oružja.

“Ni policija, ni tužilaštvo nijesu učinili ništa da me zaštite, pa sam morao da nosim oružje. Izbjegavao sam da se krećem, žao mi je, oženio sam se, imam djecu, ne želim da vodim kriminalni život”, rekao je Bulatović.

On je pojašnjavao da su ga prvo inspektori Specijalne jedinice policije, a zatim i kriminalistike upozoravali da mu je ugrožen život, ali da nemaju kapaciteta da mu pomognu, te da treba da napusti zemlju.

“Sada kada razmislim možda sam izmanipulisan tim njihovim informacijama, ali ja sam im vjerovao”, dodao je on.

On se ranije pred tužiocem branio ćutanjem, a kasnije nije uspio da se nagodi oko kazne.

Tužilac Ivan Medojević je, u završnim riječima, istakao da je ovo krivično djelo, i pored motiva koje je optuženi iznio, počinjeno sa direktnim umišljajem, pa je predložio da se oglasi krivim, da mu se oduzme oružje i municija i da mu se produži pritvor.

Njegov branilac Danilo Mićović je, u završnim riječima, istakao da se mora uzeti u obzir da je uradio ono što bi svaki normalni građanin uradio da mu je život ugrožen, a da je država nemoćna da ga zaštiti.

“Je li moralno i pošteno reći mu da mu je život ugrožen i onda ga pretresati i naći mu oružje, ukoliko se radi o manipulaciji policije, ja nemam komentara”, naveo je Mićović.

Bulatović je uhapšen u maju nakon što je policija dobila rezultate vještačenja dva pištolja pronađena početkom maja.

“Kontrolom bezbjednosno interesantnih lica, u jednom lokalu pronađena su dva odbačena pištolja, koje su poslali na vještačenje. Utvrđeno je da su na oba pištolja “kolt” i “pjetro bereta”, biološki tragovi Bulatovića, zbog čega je i uhapšen”, saopšteno je tada iz policije.

Bulatović je ranije osuđivan za ubistvo Samira Usenagića, ali i iznudu od vlasnika restorana “Garden” Mirka Simonovića.

Bonus video: