Suđenje Pavićeviću i Trbu odloženo za septembar

U optužnici se navodi da su Pavićević i Trbo, u maju 2016. godine, pored drugih, za sada neidentifikovanih lica, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo za sada nepoznato lice
2793 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Pavićević, Foto: Filip Roganović
Dejan Pavićević, Foto: Filip Roganović

Suđenje Dejanu R. Pavićeviću i Milošu V. Trbu, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016., odloženo je za treći septembar u Višem sudu u Podgorici.

Vještak saobraćajne atruke Goran Čarapić je kazao predsjedniku vijeća sudiji Dragoju Joviću da će na narednom glavnom pretresu pojasniti odakle mu podatak da je razdaljina između mjesta gdje se pojavio signal za mobilni telefon i mjesta na kojem je zapaljeno vozilo "škoda oktavia" iznosi 8.567 metara, kako je izjavio na prethodnom glavnom pretresu kada je pojašnjavao svoj nalaz.

Sudija Jović je dodao da je vještak za telekomunikacije Marko Lakić ranije izjavio, a nakon što je upoznat sa ovakvim odgovorom vještaka Čarapića, da je nemoguće utvrditi tačnu poziciju između izmešu ove dvije tačke.

Čarapić je kazao da se odmah ne može izjasniti, već da mu je potreban period da prouči spise predmeta kako bi pronašao podatak na osnovu kojeg je dao ovakav odgovor.

U optužnici se navodi da su Pavićević i Trbo, u maju 2016. godine, pored drugih, za sada neidentifikovanih lica, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo za sada nepoznato lice.

"Okrivljeni Pavićević i Trbo su 22. 09. 2016. iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihovo kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti "škoda oktaviju" i dokaze o izvršenom ubistvu. Potom su se uputili ka Danilovgradu gdje su po unaprijed pripremljenom planu i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, na podmukao način i iz koristoljublja, ubije Dalibora Đurića, osuđeno lice u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž. U trenutku dok je Đurić šetao, iz snajperske puške je ispalio hitac u grudni koš i usmrtio ga. Nakon toga su se Pavićević i Trbo vratili u Rogame gdje je učinilac nakon ubistva i bjekstva sa lica mjesta ostavio "škodu oktaviju" i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili više zapaljenih pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požar kako bi uništili sve materijalne dokaze", piše u optužnici.

Bonus video: