Beogradski Viši sud odlučuje o izručenju Jovana Vukotića

Vukotića, njegovog brata Igora, i sugrađanina Igora Dedovića, policija označava šefovima škaljarskog kriminalnog klana. Sva trojica su to više puta demantovali
7439 pregleda 1 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je Višem sudu u Beogradu molbu crnogorskog Ministarstva pravde da im izruče navodnog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića.

To je "Vijestima" rečeno iz srpskog Ministarstva pravde.

"Ministarstvo pravde Republike Srbije primilo je od strane Ministarstva pravde Crne Gore zahtjev za izručenje Jovana Vukotića. Zahtjev je proslijeđen nadležnom pravosudnom organu", odgovorno je iz Ministarstva, kojim rukovodi Nela Kuburović.

Iz beogradskog Višeg suda nijesu odgovorili "Vijestima" na pitanja da li su odlučili o molbi Crne Gore da im izruče Kotoranina koji u Beogradu robija zbog falsifikovanja dokumenata.

Vukotića u Crnoj Gori sumnjiče za pokušaje ubistva navodnih članova kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića i Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe tog klana Radoja Zvicera.

Tužilaštvo ga tereti i za utaju poreza.

Vukotića, njegovog brata Igora, i sugrađanina Igora Dedovića, policija označava šefovima škaljarskog kriminalnog klana. Sva trojica su to više puta demantovali.

Igora Vukotića policija potražuje zbog sumnje da je sa kriminalnim grupama albanskog državljanina Erogena Brajovića i Nikšićanina Ranka Radulovića pripremao likvcidacije nekoliko policijskih funkcionera glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i više kriminalaca.

On je u bjekstvu, kao i Dedović, za kog policija tvrdi da je sa Jovanom Vukotićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije Stupara i Radonjića.

Bonus video: