Uhapšen policajac Danijel Žižić: Osumnjičen za pokušaj ubistva

Abrlić nije životno ugrožen. On je u tuči i pucnjavi zadobio povrede glave i sa prostrelnom ranom hospitalizovan je u risanskoj bolnici
34940 pregleda 27 komentar(a)
Diskoteka "Win", Foto: Siniša Luković
Diskoteka "Win", Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.07.2019. 21:32h

Policajac Danijel Žižić uhapšen je danas zbog sumnje da je pokušao da ubje Novosađanina Stefan Abrlića (30).

Abrlić je ranjen juče ujutro u tivatskom lokalu "Win" i nije životno ugrožen.

On je u tuči i pucnjavi zadobio povrede glave i sa prostrelnom ranom hospitalizovan je u risanskoj bolnici.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Žižić, policajac zaposlen u Odjeljenju bezbjednosti (OB) Kotor, uhapšen zbog sumnje da je juče u Tivtu pokušao da ubije Abrlića, državljanina Srbije.

"Policijski službenici su još juče, nedugo nakon izvršenog krivičnog djela, došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim. Sumnja se da je D.Ž. juče, 19.07.2019. godine, oko 2,40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci Win u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu S.A, nakon čega se udaljio sa lica mjesta. Policija je preduzela niz operativno-taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policajac Žižić, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom djelu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavijesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo.

"Osim lišenja slobode, protiv D.Ž. će biti iniciran i disciplinski postupak", rekli su iz Uprave policije.

Prema informacijama “Vijesti”, policajac Žižić angažovan je i na poslovima obezbjeđenja tivatske diskoteke “Win” u kojoj je u noći između četvrtka i petka ranjen Novosađanin.

Iz vrha UP-a “Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da je pucnjavi prethodila čarka u diskoteci.

Navodno, prijateljice Abrlića i J. M. (29) iz Vrbasa posvađale su se sa drugim gošćama diskoteke, zbog čega je obezbjeđenje reagovalo i izbacilo Vojvođane.

“Vijesti” saznaju da su im Abrlić i Vrbašanin zaprijetili da će se vratiti i obračunati sa njima, što su i uradili oko dva sata ujutro.

“Sa velikim čekićem i šipkama vratili su se u ‘Win’ i napali pripadnike obezbjeđenja na ulazu objekta. Savladali su ih, ušli u noćni klub i počeli da lome inventar. U tuči na ulazu jedan od napadača čekićem je udario u glavu pripadnika obezbjeđenja B. V., a tokom nastavka obračuna u objektu došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen Novosađanin S. A.”, kazao je ranije sagovornik “Vijesti”.

Istakao je da sumnjaju da je pištolj potegao Žižić.

Istragu o ranjavanju Novosađanina vodi Više državno tužilaštvo iz Podgorice.

Po njihovom nalogu policija je juče izuzimala tragove iz diskoteke, ali i saslušavala očevice događaja.

Na ulazu objekta bila je policijska traka, a inspektori su kontrolisali izlaze iz grada pokušavajući da uđu u trag kolegi Žižiću koji nije zapošljen u tivatskoj policiji.

Tivatska policija uhapsila je juče Vrbašanina J. M. koji je učestvovao u obračunu sa pripadnicima obezbjeđenja u noćnom klubu “Win”.

U tom obračunu teško je povrijeđen Tivćanin B. V. (30) koji je zapošljen kao pripadnik obezbjeđenja diskoteke.

Bonus video: