Radonjić uhapšen u Hrvatskoj: Pomoću lažnih dokumenata predao zahtjev za pasoš?

Vijesti.hr pišu da je prema prvim nezvaničnim informacijama, Radonjić uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata
26418 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.07.2019. 15:47h

Crnogorski državljanin Miloš Radonjić uhapšen je u četvrtak u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, u hotelu u kojem je odsjeo, javlja danas portal Vijesti.hr.

Portparollka Uprave policije CG potvrdila je "Vijestima" da je Radonjić uhapšen u Hrvatskoj objašnjavajući da je za njime na snazi potjernica koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Radonjić uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata.

Hrvatski portal piše da je Radonjić navodno pomoću lažnih dokumenata predao zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci.

Priveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje mu je u petak određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim u Crnoj Gori raspisana potjernica.

Osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije

Radonjić je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja droga. Takođe, on se potraživao i zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

"M.R. (33) iz Kotora, kojeg potražuje naša policija međunarodnom potjernicom, je lišen slobode u Republici Hrvatskoj. U Crnoj Gori je od strane NCB Interpol Podgorica, po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, za ovim licem raspisana međunarodna potjernica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga. Osim toga, on se potražuje i radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kotoru zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: