"NASTAVLJAJU SA ZAMJENOM TEZA"

Atlas grupa: Optužuju Kneževića, a ne vide korupciju u Aerodromima

„Vjerujemo da će Viši sud u Podgorici postupati nezavisno i u skladu sa zakonom i da neće podleći velikom pritisku vrha izvršne vlasti“, rekao je advokat Đukanović
4314 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ilustracija, Foto: Aerodromi Crne Gore

Specijalno državno tužilaštvo naredbom o proširenju istrage protiv  predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića zbog navodne štete u iznosu  od tri miliona eura Aerodromima Crne Gore, nastavlja sa nezakonitim i  neosnovanim optužbama i nastavlja da postupa kao  servis vrha izvršne vlasti Crne Gore, saopštili su iz Atlas grupe. 

 „Velika je zabluda uvjerenje nalogodavaca iz vrha izvršne vlasti Crne  Gore da se neosnovanim pokretanjem velikog broja krivičnih postupaka  može napraviti privid da Specijalno državno tužilaštvo radi posao koji  mu je zakonom dodijeljen. Umjesto da se provjere navodi više krivičnih  prijava koje je SDT-u podnijela odbrana Duška Kneževića, oni nastavljaju  sa zamjenom teza koja vrijeđa zdrav razum i pravnu logiku“, kazao je  advokat Zdravko Đukanović.  

On je podsjetio da SDT Kneževića tereti za krivično djelo zloupotreba  položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, a Dijanu Zečević  za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 3  Krivičnog zakonika Crne Gore. 

 „I u ovom krivičnom postupku nema niti jednog dokaza da su Duško  Knežević i Dijana Zečević izvršili krivična djela koje im se stavljaju  na teret. Odrana neće činjenično komentarisati navedenu naredbu o  sprovođenje istrage, imajući u vidu obavezu čuvanja tajne u istrazi, ali  će nastaviti da svoj posao radi savjesno, ozbiljno i profesionalno,  uvjereni da ćemo i u ovom krivičnom postupku dokazati potpunu  neosnovanost optužbi protiv Duška Kneževića, te da je ovde riječ o  korupciji u preduzeću „Aerodromi Crne Gore“, istakao je Đukanović. 

 „Vjerujemo da će Viši sud u Podgorici postupati nezavisno i u skladu sa  zakonom i da neće podleći velikom pritisku vrha izvršne vlasti“, rekao  je Đukanović.