Policija rasvijetlila bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a?

Motiv je još nepoznat, ali sumnja se da je napad naručen iz zatvora
22228 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2019. 19:34h

Policija tvrdi da je rasvijetlila bombaški napad od prije šest dana u dvorištu kuće službenika ZIKS-a Miodraga Strugara i uhapsila 17-godišnjeg I.T.

Zbog istog djela, kako je Televiziji Vijesti rečeno iz policije, traga se za 19-godišnjim Jagošem Lekićem.

Motiv je još nepoznat ali sumnja se da je napad naručen iz zatvora.

"Identifikovali smo maloljetnog I.T. (2002) iz Podgodirice kao izvršioca navedenog krivičnog djela koji je kroz sprovođenje kriminalističke obrade u prisustvu svog zakonskog zastupnika u potpunosti priznao i opisao način izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret zbog čega je istog dana lišen slobode. Zbog izvršenja istog krivičnog djela službenici Centra bebjednosti Podgorica poražuju J.L. (19) koji je u bjekstvu i za istim je raspisana lokalna potjernica", kazao je za TV Vijesti načelnik stanice kriminalističke policije Srđan Korać.

Navodi i da je utvrđeno kako su dva mladića izvela bombaški napad.

"Da su I.T. i J.L dana 13. 08. 2019. godine u jutranjim časovima, po prethodnom dogvoru dovezli se vozilom do naselja Donja Grica u Podgorici, u blizini kuće M.S. nakon čega je prvoosumnjičeni I.T. pješke prišao do kuće oštećenog i sa bezbjedne udaljenosti aktivirao ručnu bombu", rekao je Korać.

Bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a samo je jedan u nizu ove godine.

Korać dodaje da je za prvih sedam mjeseci registrovano smanjenje krivičnih djela ali i povećanje procenta rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara i havarija.

"U ovoj godini registrujemo više slučajeva koje smo rasvijetlili što nije svojstveno, a krivična djela iz ove oblasti obzirom da tragovi na licu mjesta u najvećem broju slučajeva budu uništeni".

Zbog čega su maloljetnik i odbjegli Lekić napali službenika ZIKS-a, tek treba da bude utvrđeno.

Korać nije govorio o motivu, ali sagovornik Televizije Vijesti iz istrage objašnjava da za sada sve ukazuje da su mladići, koji su policiji poznati odranije, djelo počinili po nalogu osobe za koju se vjeruje da je u zatvoru.

Bonus video: