NAJAVIO IZNOŠENJE NOVIH DOKAZA

Knežević: Ana Đukanović učila Medenicu kako da ih zaštiti od afere Telekom

"Sve što je Medenica tada radila da bi spasila prvu familiju od afere Telekom koordinirala je Ana Đukanović, odnosno njen brat, tadašnji premijer Milo Đukanović", saopštio je Knežević
22978 pregleda 30 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.08.2019. 15:28h

Predsjednik Atlas Grupe dr Duško Knežević u narednom periodu nastaviće sa javnim iznošenjem dokaza koji upućuju na kriminal čiji su akteri članovi samog državnog vrha, kao i na totalnu zloupotrebu pravosuđa radi zaštite njihovih kriminalnih poslova kojima je država Crna Gora pretrpjela štetu koja se mjeri stotinama miliona eura, saopšteno je iz Atlas grupe.

Kako navode, Knežević sada "upoznaje javnost sa ulogom Vesne Medenice u aferi Telekom".

"Vesna Medenica je 2007. godine, na zahtjev tadašnje uprave Telekoma, kao tadašnja Vrhovna državna tužiteljka, konstatovala da nema ništa sporno kod dva konsultantska ugovora, preko kojih su Mađari potplatili prvu familiju da bi za male pare dobili Telekom. Ovakvo ponašanje tužilaštva danas nije ništa novo, a papir koji dijelim sa javnošću pokazuje da je ono zarobljeno i kontrolisano odavno. Sve što je Medenica tada radila da bi spasila prvu familiju od afere Telekom koordinirala je Ana Đukanović, odnosno njen brat, tadašnji premijer Milo Đukanović. Tako je i ovaj dokument, koji je Medenica pripremila na formalni zahtjev uprave Telekoma, sa faksa Tužilaštva poslat u kabinet Đukanovića, odakle je i dospio u moj posjed", rekao je Knežević.

Dodaje da dok je in animirao strane investitore da ulažu u Crnu Goru, da je Đukanović "krao Crnu Goru".

"Uskoro ću iznijeti još detalja o aferi Telekom, kao i to odakle je dolazio novac za rušenje Miloševića i koliko je tog novca Đukanovic zadržao za sebe. Pripremam i informacije o tome kako je Đukanović uzimao pare namijenjene rješavanju državno-pravnog statusa Crne Gore. Svaki detalj o tome će stići i na svaku važniju međunarodnu adresu. Ovo pismo Medenice i ukupno djelovanje tužilaštva objašnjavaju zašto Đukanović nije ni saslušan nakon informacija o "ničijoj kući" na Gorici, afere Telekom, krađi novca prilikom prodaje EPCG Italijanima, kredita iz Londona i mahinacija na berzi koje je lako utvrditi samo otvaranjem kastodi računa preko kojeg je prodavao akcije i umnožavao milione...", kazao je Knežević.

Direktor Atlas grupe dodaje da državno tužilastvo i pravosuđe "se razotkrivaju i skoro javno ponašaju kao pretorijanska garda familije Đukanović", te da pokušavaju da ih zaštite od "korupcionaških poslova preko kojih su krali Crnu Goru".

"Sada im je jedan od glavnih izvršilaca, pored Katnića, Lidija Vukčević, koja se ponaša kao da zakoni ne postoje kada treba čuvati familiju Đukanović i proganjati nedužne ljude zato što su moji kumovi i moja porodica. Napravili su besudnu zemlju, ali istinu o njima neće moći da sakriju. Ona će ih proganjati sve dok ne završe u zatvoru. I oni i njihovi pioni u tužilaštvu i sudstvu", saopštio je Knežević

Preporučujemo za Vas