Tivćani probali da preuzmu tržište dok bukti rat klanova?

Saša Petrić i Božidar Božović su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode
35482 pregleda 42 komentar(a)
Božović iza zgrade Specijalnog tužilaštva, Foto: Zoran Đurić
Božović iza zgrade Specijalnog tužilaštva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2019. 17:13h

Osam Tivćana i Kotoranin uhapšeni su u policijskoj akciji zbog sumnje da su od početka godine na teritoriji Crne Gore prodali 18 kilograma kokaina koji su prethodno prošvercovali iz Kolumbije.

Izvor iz istrage objasnio je da je kriminalna grupa koju su formirali odbjegli Danilo Đurović i Dragan Miletić već duže pod mjerama tajnog nadzora i da su istražitelji prikupili dovoljno dokaza da im stave lisice na ruke.

U akciji realizovanoj prije dva dana uhapšeni su Tivćani Srđan Pavlović, Toni Petković, Saša i Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, Božidar Božović i Rade Samardžić.

Saša Petrić i Božidar Božović su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da ta grupa nije povezana sa kotorskim kriminalnim klanovima, već da su tokom rata koji bukti između te dvije grupe - pokušali da preuzmu primat na ilegalnom tržištu kokaina.

Pretresom Pavlovićevog stana, pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pronašli su oko 19 grama kokaina.

U toj akciji policija je oduzela više automobila, bombe, cijevi od oružja, telefone sa zaštitom, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, laptopove i uređaje za skladištenje memorije.

“Vijesti” saznaju da su inspektori tokom istrage došli do podataka ko je od članova te kriminalne grupe bio zadužen za transport kokaina do Crne Gore, a koji za prodaju na Crnogorskom primorju.

Uhapšeni članovi tivatske kriminalne grupe juče su saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Tužiteljka Mira Samardžić nakon saslušanja odredila im je zadržavanje do 72 sata.

Branilac većine uhapšenih, advokat Ratko Pantović kazao je “Vijestima” da ne može govoriti o predmetu, jer ga je tužiteljka Samardžić označila tajnim.

Na teret im se stavlja da su počinili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i nelegalno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija provjerava da li sa tom kriminalnom grupom i njihovim neraščišćenim poslovima sa drugim kriminalnim grupama može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke.

Navodno, automobil njegove majke zapaljen je prije par noći, a Pavlović je nakon toga prijavio policiji da dobija ozbiljne prijetnje.

Upravo njega policija je prvog uhapsila, i to dan prije nego su u utorak poslije podne u Tivtu i Kotoru upali u petnaestak kuća, pretresli ih i iz njih sa lisicama odveli više od deset osoba.

Neki od uhapšenih pušteni su nakon informativnog razgovora, a Petković, Petrići, Perovići, Božović, Samardžić odvedeni su u prostorije za zadržavanje podgoričke policije, odakle su juče i privođeni na saslušanje.

Izvori bliski istrazi juče su spekulisali da SDT u tom predmetu ima svjedoka saradnika.