Dva mladića osumnjičena za podmetanje četiri požara u Podgorici

Policija pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, kako je saopšteno, pronašla i oduzela vatreno oružje, municiju i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu
10001 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.08.2019. 19:18h

Policija je uhapsila Podgoričane Marko Vukčević (21) i Marko Kažić (21) koje sumnjiči za četiri slučaja podmetanja požara, a na teret im se stavlja šest krivičnih djela.

"M.K. je osumnjičen da je počinio dva krivična djela i to uništenje i oštećenje tuđe stvari i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.V. se na teret stavljaju četiri krivična djela i to dva krivična djela unišenje i oštećenje tuđe stvari i po jedno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnoti", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, kako je saopšteno, pronašla i oduzela vatreno oružje, municiju i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu.

"Sprovedenom kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.V. 29. maja 2019. godine zapaljivom tešnošću polio ulazna vrata oštećenog V.L. i izazavao požar koji se raširio na unutrašnjost stana. On je na štetu člana porodice istog oštećenog lica kako se sumnja, 11. avgusta ove godine, podmetnuo požar na putničko motorno vozilo koje je od djestva požara u potpunosti uništeno. Osim toga, sumnja se da je M.V. krajem juna na jednom parking prostoru u Podgorici podmetnuo i izazvao požar na putničkom motornom vozilu u vlasništvu S.S. kojom prilikom je vozilo u potpunosti uništeno".

U saopštenju policije se navodi da se sumnja da su osumnjičeni, 3. jula po prethodnom dogovoru, podmetnuli požar na vozilu vlasništvo B.D.

"Službenici Uprave policije nastavljaju sa preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: