Dvojica srpskih planinara poginula na Lebršniku

Istragu su preuzeli crnogorski nadležni organi jer su stradali na teritoriji koja pripada Crnoj Gori
14074 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije spasilaca, Foto: Služba zaštite i spavanja Plužine
Sa akcije spasilaca, Foto: Služba zaštite i spavanja Plužine
Ažurirano: 04.09.2019. 14:29h

Planinari iz Srbije Dragomir Davidović i Milan Matić stradali su prilikom uspona na planinu Lebršnik, u pograničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Prema saznanjima "Vijesti", njihov nestanak prijavljen je juče, nakon čega su spasioci GSS Republike Srpske krenuli u potragu.

Tjela stradalih pronašli su nekoliko stotina metara niz sipar, ispod staze.

Kako su tijela pronađena na teritoriji Crne Gore, istragu su preuzeli ovdašnji istražni organi.

U akciji izvlacenja tijela stradalih planinara iz Srbije učestvovali su članovi Službe zaštite i spasavanja Plužine, Parka prirode "Piva" i Centar bezbjednosti Nikšić, područno odjeljenje Plužine.

"Sinoć su nas zvali iz policije da nam kažu da su dvojica planinara ušli sa bosanske strane na planinu Volujak, u mjesto Kosare, i da su stradali. Jutros smo krenuli u 6 sati preko Gacka jer je to jedini put da dođemo do njih. Stigli smo oko devet časova. Pokušali su da pređu neku liticu i vjerovatno su se zbog loših vremenskih uslova okliznuli i sletjeli niz veliki nasip. Uspjeli smo da njihova tijela transportujemo kroz jako loš i nepristupačan teren do mjesta gdje se nalazio njihov automobil. Tu je čekalo pogrebno vozilo koje ih je odvezlo u Podgoricu gdje će biti izvršena obdukcija", kazao je "Vijestima" Mirko Cicmil, član plužinske Sluzbe zaštite i spasavanja.

Bonus video: