MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DONIJELO RJEŠENJE

Sinđeliću odbijen zahtjev za dobijanje azila

Ministarstvo je utvrdilo da je Sinđelić, zbog krivičnog djela koje je počinio prije ulaska u Crnu Goru, isključen od prava na azil
14726 pregleda 19 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2019. 16:03h

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je zahtjev Saše Sinđelića za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori.

To je "Vijestima" odgovoreno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je utvrdilo da je Sinđelić, zbog krivičnog djela koje je počinio prije ulaska u Crnu Goru, isključen od prava na azil.

"Uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno je da je Saša Sinđelić učinio krivično djelo prije ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom Crne Gore propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i supsidijarnu zaštitu i da mu se odbije zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite. Imenovani je u toku postupka po zahtjevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata, kojom prilikom je iznio činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori. Međutim, priroda iznijetih činjenica i okolnosti nije mogla bitno uticati na donošenje drugačije odluke, imajući u vidu odredbe članova 29 i 30  Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca", stoji u odgovoru ministarstva.

Protiv donijetog rješenja može se podnijeti tužba Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke.

Preporučujemo za Vas