PO POTJERNICI INTERPOLA LISABON

U Tivtu uhapšeni hrvatski državljani: Sa Kariba prevozili kokain?

Uhapšene potražuje NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom
9881 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hrvatski državljani M.A. (46) i Ž.B. (53) uhapšeni su danas u Tivtu. Njih potražuje NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom, saopšteno je iz policije.

"Ova lica se potražuju po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Lisabon radi obezbjeđivanja njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina drogom.  Oni su, kako se sumnja, 23. juna 2018. godine sa Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu droge kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain", saopšteno je iz policije. 

Dodaje se da su u aktivnostima ciljane potrage učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u vezi sa ovim predmetom održavali neposrednu komunikaciju sa kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske.  Realizacije ove ciljane potrage je pokazatelj uspješne međunarodne policijske saradnje", zaključuje se. 

Preporučujemo za Vas