Ročište za trajno oduzimanje imovine Miloša Marovića: Završen dokazni postupak

Specijalno državno tužilaštvo spori da je imovina Marovića stečena na legalan način
7039 pregleda 5 komentar(a)
Marović (arhiva), Foto: Vijesti
Marović (arhiva), Foto: Vijesti

Dokazni postupak na ročištu za trajno oduzimanje imovne od osuđenog Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, završeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednik vijeća sudija Boris Savić, je zakazao završnu riječ stranaka za sedmi oktobar.

Sud je odbio dokazni predlog punomoćnika Marovića, advokata Vladimira Marinkova da se kao dokaz provedu fotokopije priznanica od 23. februara i 29. avgusta 2006. godine, koje su dobili od Martijaž Murka, kojim se dokazuje da je pozajmio Milošu Maroviću iznose na 105.000 i 60.000 eura. Protiveći se ovom predlogu, prethodno je specijalni tužilac Lidija Vukčević navela da se radi o fotokopiji, te da nema datuma kada je izdata, kao i da nisu ovjerene kod suda.

U dopisu Prve banke je navedeno je da je 4. januara 2008. godine, sa Marovićevog računa uplaćeno 200.000 hiljada eura na račun Matijaž Murka.

Danas je pročitan dopis MUP-a Crne Gore u vezi sa registracijom vozila “porše” koji je proizveden 2004. i koji je iste godine registrovan na Marovića, a poslednja registracija je bila do maja 2018. Specjalni tužilac Lidija Vukčević je predložila da se izjasne vještaci ekonomsko-finansijske struke u vezi kataloške vrijednosti vozila i održavanja jer u troškove života spadaju i održavanje vozila.

Punomoćnik Marovića, advokat Marinkov je naveo da se iz ovog dopisa ne mogu utvrditi činjenice zbog kojih su spisi traženi, te je neosporna činjenica da je Budvanin bio vlasnik vozila. Pojasnio je da je vlasnik, ali da nije bio u posjedu tog vozila, niti je bio u fizićkoj mogućnosti da ga koristi. Dodao je da postoji mogućnost da ga dobije na poklon. Naveo je da bi prethodno trebalo da se izjasni vještak mašinske struke.

Sud je odbio predlog tužioca da se vrši vještačenje osnov sticanja vozila, troškovi života i održavanje vozila. Sud je odbio predlog da se izvrši vještačenje prihoda i rashoda Marovićevog šure Ivana Popovića i Tamare Marović.

Specijalno državno tužilaštvo spori da je imovina Marovića stečena na legalan način, te je zahtjevom zatražilo da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovnu imovinu njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Bonus video: