Nastavljeno suđenje Konataru, svjedokinja: Napadač bio sitne građe

“Iskaz je saglasan u pogledu visine i građe ovog napadača u “Lutriju”, čime se isključuje mogućnost da se radi o mom branjeniku”, kazao je branilac okrivljenog Konatara
2463 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj sa ubistva Ljuba Jovanovića, Foto: Vesko Belojević
Uviđaj sa ubistva Ljuba Jovanovića, Foto: Vesko Belojević

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića ubijen 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedokinje Danijele I. Krstev iz Cetinja.

Ona je pred vijećem sudije Vladimira Novovića, ispričala da je te večeri padala kiša i da je nakon što je prestala, otvorila prozor od stana.

“Čula sam neki zvuk kao da je neko lupio vratima. Vidjela sam da neka osoba da je pretrčavala ulicu, sa kapuljačom na glavi. Nikad neću zaboravit nekog momka koji je izašao iz “Lutrije” i drži se... U blizini je i lipa, od koje se ne vidi ulaz “Lutrije”. Ta osoba je zatim protčala u jedan portun, koji se nalazi na 20-tak metara desno od ulaza gledano iz Lutrije. Meni se čini da je osoba bila malo visočija od mene, a ja sam visoka 164 centimetra i sitan. Nisam vidjela da je nešto držala u rukama ova osoba. To je bio samo tren do je pretrčavao ulicu”, ispričala je svjedokinja.

Advokat Boris Marinović je primijetio da je njen iskaz saglasan sa ostalim dokazima i svjedočenjima očevidaca.

“Iskaz je saglasan u pogledu visine i građe ovog napadača u “Lutriju”, čime se isključuje mogućnost da se radi o mom branjeniku”, kazao je branilac okrivljenog Konatara.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni, 30. 06. 2011. godine oko 22:25 časova u automat klubu “L.C.G.” u Cetinju, sa umišljajem, zajednički, izvršili krivično djelo i upotrebom sile oduzeli tuđu pokretnu stvar. Tom prilikom okrivljeni Konatar sa umišljajem je ubio Ljuba Jovanovića, navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 09. oktobra.

Bonus video: