IZABRAN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI VDT-A

Stanković: Tužilački savjet pokazao da neće dozvoliti da odluke donose lica sa potjernice

"I zato svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije, poručuje Stanković u izjavi
9674 pregleda 55 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
08.10.2019. 15:18h

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Staković zahvalio se članovima Tužilačkog savjeta na ukazanom povjerenju i prilici da, kako je naveo, i u narednom periodu rukovodi državnotužilačkom organizacijom, odlučnom da se izbori sa svim izazovima pred kojima se nalaze.

"Da su izazovi brojni potvrđuju i pokušaji diskreditacije koji su kontinuirano i učestalo dolazili od bjegunca od pravde i ciljano su intenzivirani pred donošenje današnje odluke Tužilačkog savjeta. Tužilački savjet pokazao je da ne dozvoljava i da neće dozvoliti da odluke o Državnom tužilaštvu donose lica sa potjernice. Pokušaji diskreditacije, prijetnji, podvala nijesu dali razultate, jer je svima od samog početka bilo jasno šta je cilj takvih manipulacija. S tim u vezi naglašavam da je Državno tužilastvo odlučno da se i u aktuelnom predmetu, u koji je umiješan bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, u najkraćem roku utvrdi puna istina. Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala, pogotovo sa njegovim ograncima u našim redovima. Samo na taj način uspjećemo da vratimo poljuljano povjerenje građana. Mi radimo isključivo u javnom interesu i spremni smo da to i dokažemo, navodi se u Stankovićevoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Nesmetano funkcionisanje državnotužilačke organizacije, dodaje se, važnije je od svega. 

"Tužilački savjet je još jednom pokazao da je njegov osnovni zadatak obezbjeđivanje samostalnog funkcionisanja Državnog tužilaštva. Državnog tužilaštva koje će i u narednom periodu nastaviti sa dosljednom borbom protiv svih vidova kriminala i korupcije. I zato svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije, poručuje Stanković u izjavi.