Tužilački savjet izabrao: Ivica Stanković vršilac dužnosti VDT-a

Rakočević Stankoviću pružio uslovnu podršku
22213 pregleda 124 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.10.2019. 19:02h

Ivica Stanković izabran je za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca.

To je "Vijestima" nakon sjednice Tužilačkog savjeta kazao član Velimir Rakočević.

"Stanković je bio jedini kandidat koje je izrazio zaniteresovanost da obavlja funkciju vršioca dužnosti do izbora novog VDT", kazao je Rakočević.

On je dodao da je Stankoviću pružio uslovnu podršku...

"Dakle prije samog glasanja ja sam tražio naravno da se ta podrška usvoji. Konkretno ja sam dao rok od tri mjeseca da bi se istraga sveobuvatno i efikasno okončala. Dakle, da bi se sve sumnje izbjegle o eventualnoj involviranosti bilo koga od tužilaca u ovaj predmet. Zatim sam tražio naravno da se odmah raspiše konkurs za izbor vrhovnog državnog tužioca i naravno ako se ove stvari ne dovedu do kraja ja ću lično za tri mjeseca tražiti razrješenje vrhovnog državnog tužioca", kazao je Rakočević.

Kako su glasali ostali članovi tužilačkog savjeta Rakočević nije želio da otkriva, ali je objasnio zbog čega je on podržao Stankovića.

"Upravo stoga što se radi o profesionalcu. Gotovo četiri decenije. Mi koji smo radili sa njim svi znamo o kakvoj se ličnosti radi, ali to ne znači, i ja sam upravo i tražio da se sprovede istraga do kraja i bez obzira na položaj bilo kog tužioca da niko ne može uticati na istragu. Dakle, to je neki da kažem optimalni rok gdje će se sve stvari iščistiti do kraja i ukoliko bilo ko bude imao udjela u bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, dakle evo tu smo, odmah ćemo se sastati i pokrenuti pitanje odgovornosti. Dakle vrlo jasno, dodao je Rakočević.

Bonus video: